Змийчетата на Богородица отново изпълзяха на остров Кефалония. Мистичните студенокръвни

...
Змийчетата на Богородица отново изпълзяха на остров Кефалония. Мистичните студенокръвни
Коментари Харесай

Знамение в Кефалония! Мистичните змийчета на Богородица отново изпълзяха преди празника на Божията майка, какво е поверието


" Змийчетата на Богородица " още веднъж изпълзяха на остров Кефалония. Мистичните студенокръвни се появяват в региона всяка година в интервала сред 6 и 15 август. Вярващите считат, че в случай че те не се появят следва сериозен естествен апокалипсис.

Досега змиите не са изпълзявали единствено 2 пъти - през 1940 година, при започване на Втората международна война, и през 1953 година, когато било пагубното за острова земетресение.

Жителите на селата Маркопуло и Аргиния на остров Кефалония считат хилядите змийчета за свещени, събират ги, тъй като в тези дни те не хапят, и ги носят в стъклени буркани в фамозния локален манастир " Св. Богородица Лангобарда ". Там змийчетата пълзят по пода и по телата на енориашите, радвайки се на изключително внимание. След празника на Св. Богородица на 15 август те изчезват.

Змийчетата се свързват още и с поверие, че са избавили манастира " Св. Богородица Лангобарда " от пиратско настъпление през 16 век. Тогава в отговор на молитвите на монахините манастирът и покрайнината се изпълват със змии, които стряскат пиратите и те напущат обителта.

Змийчетата на Богородица са невероятна атракция за вярващите от целия свят, тъй като те имат кръстове по шарките на главите и на езичетата. Туроператорски организации от Западна Европа всяко лято вършат специфични турове до острова в тези дни, в България обаче това знамение е малко известно и доста малко - основно духовници, са успявали да го видят./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР