Змия ухапа медицинска сестра от столицата по време на излет

...
Змия ухапа медицинска сестра от столицата по време на излет
Коментари Харесай

Спряха влак у нас, за да спасят медицинска сестра след змийско ухапване

Змия ухапа здравна сестра от столицата по време на излет в региона на село Полска Скакавица. Нелепият случай е станал преди два дни в региона на Скакавишкия водопад, оповестява " Монитор ". Изведнъж дамата усетила мощна болежка в дясната ръка.

" Видяла е само опашката на змията. Впоследствие почнала да се подува и решила с нейната другарка да слязат до спирката в региона на село Полска Скакавица, където се качват на влака Кюстендил - София. При нас постъпи позвъняване малко след 14 часа. Чухме единствено едно – две фрази и връзката прекъсна, разбрахме само в кой регион се намира потърпевшата и че се е качила на влака. До там нямаше по какъв начин да доближи кола за спешна помощ, единствената ни връзка беше жп линията. Поради тази причина ние отидохме до Каменната кариера, където се наложи да спрем влака и да поемем потърпевшата “, разяснява реаниматорът с 25-годишен стаж в Спешен център – Кюстендил, доктор Чепенков.

Той изяснява, че за първи път се сблъсква с сходен случай. " Сами разбирате, че в тази обстановка нямаше по какъв начин да не спрем влака. Там нямаше спирка, само че започнахме да махаме и машиниста спря, въпреки всичко дамата можеше да загуби живота си “, споделя още доктор Чепенков. Що се отнася до потърпевшата незабавно след поемането й от незабавните медици на нея са направени реанимационни дейности, подложен й е и противозмийски серум. Малко по-късно потърпевшата е превозена до Токсикология на столичната клиника " Пирогов “. Само ден след случилото се заваляха и благодарности от страна на околните на здравната сестра към екипа, избавил живота й.

" Изразяваме своята признателност към доктор Чепенков и здравната сестра Ташова, които оказаха първа помощ на потърпевша в планината наша колежка и другарка. Респект към всички вас!!! “, написаха в обществените мрежи Гергана Ангелкова и Милена Мангалска. Това е първи случай на захапване от змия през тази година в района. Очакванията са обаче със стоплянето на времето да има и други потърпевши, разясниха медици от Спешен център, който молят за по-голяма нерешителност от страна на хората.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР