Змия с рекордната за България дължина от 2,03 метра беше

...
Змия с рекордната за България дължина от 2,03 метра беше
Коментари Харесай

Край Бургас уловиха рекордно дълга змия

Змия с рекордната за България дължина от 2,03 метра беше уловена край Бургас.

Влечугото е открито при обикновен мониторинг, осъществен от група учени и студенти от Българска академия на науките, Софийския и Шуменския университет.

Змията е неотровен смок и принадлежи към типа Голям стрелец (Dolichophis caspius). Съотношението на дължината на тялото, отнесено към дължината на опашката, демонстрира, че е женска, разясняват специалистите.

Досега на територията на България има документирани единствено две известия змии с дължина над 200 см. За страдание, за единия образец информацията е доста нищожна – няма фотоси, нито данни по отношение на пол и географско находище. Другата змия е открита в Източните Родопи и е женска, с дължина 202 см.

„ Тези три змии са рекордни за България и даже се приближават до международните върхове за Големия стрелец “- разясняват проф. Николай Начев и доктор Мирослав Славчев, които документираха находката край Бургас.

Те акцентират, че змията е неотровна и е засечена в необитаем регион, тъй че новината е на първо място мотив за горделивост, в сравнение с за терзание за локалните хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР