Змиите са едни от най-страшните врагове на човека в природата. Затова

...
Змиите са едни от най-страшните врагове на човека в природата. Затова
Коментари Харесай

Вижте какво причинява змийската отрова на човешката кръв

Змиите са едни от най-страшните врагове на индивида в природата. Затова евентуално ще се изненадате от обстоятелството, че 85% от типовете змии в света не са отровни. Всъщност от 2700-те известни типа влечуги единствено към 30 съставляват някаква опасност за нас.

Като имаме поради какви вреди може да нанесе едно захапване от отровна змия обаче, не е чудно, че малцината „ извършители “ дават неприятно име на всички останали.

Да вземем да вземем за пример змията Daboia russelii – усойница, която се среща в Индия и близките страни. Всяка година представителките на тази порода стават причина за хиляди смъртни случаи, написа IFLScience.

При захапване от толкоз отровна змия в засегнатото място незабавно се усеща остра болежка. Кръвното налягане пада, а кожата и мускулите край ухапването могат да стартират да умират (състояние, известно като некроза). При съвсем една трета от нелекуваните с противоотрова случаи стартира съсирване на кръвта, което предизвиква бъбречна непълнота и прекъсване работата на други значими органи. Крайният резултат може да е гибел.

Вижте това видео, с цел да разберете какво може да аргументи една единствена капка отрова на човешката кръв.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР