Змии плъзнаха в централната част на Благоевград. Бумът на влечугите

...
Змии плъзнаха в централната част на Благоевград. Бумът на влечугите
Коментари Харесай

Змии плъзнаха в центъра на Благоевград след обилните дъждове

Змии плъзнаха в централната част на Благоевград. Бумът на влечугите се дължи на изобилните дъждове, оповестява Българска национална телевизия. Хората от града изпитват смут, когато на улицата се срещат ненадейно със змия. Природозащитници поучават, в случай че се натъкнете на този тип влечуго, да запазите успокоение.

Много поданици на Благоевград разгласяват в обществените мрежи фотоси и видеа от срещите си със змии в града. При една от постоянните си разходките до парк Бачиново, Цветелина Хаджиева също се натъква на змия.

" Беше необикновен шанс, тъй като аз не я видях, настъпих я, детето изпищя, беше тогава също с мен и аз отстъпих, змията беше приблизително огромна имаше опция да ме ухапе, обаче очевидно съм я завъртяла по тил и не съумя ", споделя тя.

В Благоевград се среща и изключително отровната пепелянка.

" Тя доста елементарно се разпознава от останалите, доста е по-къса, дебело тяло има и зигзаговидна линия по гърба, няма с какво да бъде сбъркана ", споделя Александър Пулев-герпетолог.

Съветът, когато забележим змия, до момента в който се разхождаме из природата, е да не реагираме нападателно.

" Те са изцяло безобидни змии, даже и да ги хванем, не хапят, смоците даже да ни ухапят, те не са отровни. Това, което би трябвало да вършим - тях ги е боязън повече и от нас, просто да не ги закачаме, те първи ще гледат да избягат и да се спасят ", споделя Александър Пулев-герпетолог.

От Общината в Благоевград обясниха, че проливните дъждове този месец са създали обработката против змии неефективна. Предстои ново отнасяне на площите със специфичен репелент, който не убива, а единствено отблъсква змиите. Препаратът е безопасен за хора и домашни любимци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР