змамите с PayPal фактури отбелязват ръст, съобщава онлайн изданието Engadget.

...
змамите с PayPal фактури отбелязват ръст, съобщава онлайн изданието Engadget.
Коментари Харесай

Ръст на измамите чрез PayPal фактури

змамите с PayPal фактури означават растеж, оповестява онлайн изданието Engadget. Най-често се употребяват имената на известни компании и организации, посредством които се изпращат фактури за разнообразни заплащания до PayPal профили на потребителите.

Сред употребяваните имена са GoDaddy, Direct Relief и даже Световната здравна организация (СЗО). Потребителите получават имейли, че към PayPal профила им е направена поръчка за заплащане на услуга или подаяние.

Обикновено се употребяват настоящи в новините проблеми. Например подаяние за справяне с горските пожари в Калифорния, дарения за битка с ковид и други Общото сред измамите е, че текстът в събщенията не е написан вярно. Използвани са похвати за заобикаляне на филтрите за сигурност. Например посредством слагане на шпации на неправилни места, с цел да се раздерат думите.

Пред Engadget представител на PayPal разяснява, че компанията е наясно с казуса и "смята, че това е известна скица ". Компанията споделя, че поставя старания за секване на измамите и унищожаване на подправените фактури. Въведени са и голям брой ограничения за сигурност и самодейно засичане на измамите. Компанията обаче не дава повече детайлности, с цел да не оказва помощ на измамниците.

Ако потребителите получат сходна фактура, те могат да я оспорят посредством общоприетата система на PayPal за тази цел. Това е така наречен Resolution Center, който е наличен единствено през общоприетия уебсайт, само че не и през мобилните приложения на PayPal.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР