Злоядите деца изправят родителите си пред истинско предизвикателство и изпитват

...
Злоядите деца изправят родителите си пред истинско предизвикателство и изпитват
Коментари Харесай

Злояди деца - решението

Злоядите деца изправят родителите си пред същинско предизвикателство и изпитват до дъно какъв брой са здрави нервите им. Може да бъде вбесяващо детето да не желае да опита нова храна или да отхвърля да изяде това, което му се сервира. В никакъв случай не е целесъобразно да го насилвате да яде, тъй като по този начин ще развиете у него възприятие на виновност, боязън, а също и ще го накарате да намрази процеса на хранене, който възрастните по този начин обичаме. Справянето с този проблем е част от цялостната философия на развъждане и образование, по тази причина е от огромно значение по какъв начин избираме да се държим като родители. Ето някои хрумвания по какъв начин бихте могли да преодолеете това затруднение.

Изградете си хранителни привички.

·         Установете тъкмо време за хранене и за снаксове/лакомства. Това ще помогне на детето да се приготви за учебно заведение и организмът му да се нагоди към съответни часове за банкет на съответна храна. Благоприятно влияние ще окаже и върху метаболизма.

·         Премахнете всичко, което може да го разсейва – като играчки, книги, всевъзможни екрани (телевизор, компютър, телефон, таблет).

·         Хранете се дружно като семейство и се старайте атмосферата да бъде спокойна, другарска.

·         Поднасяйте по-малки порции и дайте опция на детето да си изиска самО, в случай че към момента е гладно. Така няма да се постанова да чува на съвсем всяко хранене: „ Дояж си яденето! ”

Насърчавайте интереса на детето към нови храни и усети.

·         Включете детето си в проектите за меню за идващия ден, в листата с покупки за пазар, в приготвянето на храната. Позволете му да постави в пазарската количка нов плод или нов артикул, даже да сте изцяло наясно, че няма да го яде. Може пък да ви изненада точно тъй като персонално го е избрало.

·         Ако имате градина, приобщете детето си към процеса на засаждане, поливане и всякаква друга грижа за плодовете и зеленчуците.

·         Старайте са да не наричате детето си злоядо или лигаво.

·         Насърчавайте го да допира, мирише и пробва нов артикул.

·         Направете храненето по-приятно и занимателно, като включите в чинията разнообразни цветове и форми.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР