Зловреден софтуер може да разкрие почти всички лични данни на

...
Зловреден софтуер може да разкрие почти всички лични данни на
Коментари Харесай

Умните часовници могат да ви следят и да събират данни

Зловреден програмен продукт може да разкрие съвсем всички персонални данни на потребителя.

Смарт часовници, които имат функционалност за автоматизирано свързване към мобилни телефони и Wi-Fi мрежи с опция за достъп до потребителски данни, могат да се употребяват за приемане на персонални данни. Отделът за престъпни следствия на армията (CID) разгласи това, оповестява defendnews.com.

Какви данни могат да бъдат събрани посредством смарт часовник

Според следователите на CID смарт часовниците може да съдържат злоумишлен програмен продукт, който има достъп до банкова информация, описи с контакти и пароли от сметките на техните притежатели, както и достъп до снимки и гласови известия.

Служителите на самостоятелната правоприлагаща организация CID не съобщават какъв брой джаджи сега могат да откраднат данните. Известно е обаче, че доста от актуалните технологии от дълго време са в спор със системите за национална сигурност.

Изданието цитира като образец обстановката през 2018 година, когато едно от фитнес приложенията, което разгласява карта на потребителската интензивност, несъзнателно разкри местоположението на някои военни бази, по-специално американските военни бази в Близкия изток.

Отделът за сигурност на CID прикани военнослужещите, които са получили смарт часовник без специфична поръчка, да не включват устройството, а да рапортуват на службата за сигурност.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР