Зловещо нападение със сярна киселина, неизлечими травми, задържан за поръчителство...

...
Зловещо нападение със сярна киселина, неизлечими травми, задържан за поръчителство...
Коментари Харесай

Правосъдие в застой: Кой поръча и заля с киселина Петя Минкова?

Зловещо нахлуване със сярна киселина, неизлечими контузии, арестуван за обезпечение ... и 15 години липса на отмъщение. Такъв е пътят на делото за поръчката против залятата с изгаряща течност Петя Минкова.

По думите ѝ поръчителят още е на независимост и заканите не стопират

На 10 ноември 2008 година бизнес дамата е нападната пред входа на офиса ѝв София. Млад мъж с бутилка от минерална вода лисва в лицето ѝкиселината и бяга с мотор. Като гарант е задържан предприемачът Димитър Пачеджиев.

Снимка: btvnovinite.bg

Според прокуратурата, с цел да отмъсти на Петя, че е предиздвикала приятелката си Анна, негова спътница, да го изостави. Броени дни след нападението жертвата приказва единствено по bTV.

Преди това той я е блъснал с пестник през отворен прозорец на кола

„ Това с киселината за мен е ликвидиране , да не мога да си виждам децата. Обади ми се и сподели че той това няма да го остави по този начин “, споделя Минкова.

Снимка: btvnovinite.bg

Покушението разяснява и приятелката ѝ Анна. Говори за ревността на Пачеджиев и подслушан диалог, в който потърпевшата я убеждавала да го напусне. 

„ Като се разделихме, той ме удари, изтръгна ми едно украшение, в което се оказа, че имало микрофон, щеше да ме сгази. През юли месец ми се обади и ми сподели, че ще ме унищожи и мен, и Петя. Слушал ни е “, споделя приятелката на потърпевшата.

Пред bTV приказва и различен очевидец по делото – пандизчията Мирослав Парушков. Той е работил за Манол Иванов, чиято компания е подизпълнител на обекти на Пачеджиев и употребява като строители пандизчии. Парушев е уговарял различен пандизчия за поръчката да залее Петя с киселина. Срещу 3000 лева

„ Заведох Калоян на адресите, Манол Иванов ми сподели адресите. Не е за пари, не е за бизнес... злословия, че е казвала, че той не бил никакъв мъж “, спомня си Парушков.

Единият карал, а другият се качил до дома ѝ

Замесени в схемата на няколко пъти търсели искащи да атакуван дамата. Накрая Пачеджиев се похвалил, че самичък е намерил човек, който да свърши работата, твърди очевидеца Манол Иванов пред съда.

През годините обаче Иванов няколко пъти сменя показанията си. Физическият нападател на Петя обаче и досега не е открит. Това акцентира и арбитър Весела Дончева от Софийския областен съд, когато 4 години след нападението оправдава Пачеджиев. Години наред съдиите не разгласяват подробните претекстове за решението си.

Висш съдебен съвет е измежду институциите, които търпят най-сериозни рецензии

През 2017 година прокуратурата изготвя нов обвинителен акт, само че съдът го връща. През юли тази година изготвя трети. Пачеджиев е упрекнат от прокуратурата като гарант за причиняване на тежка телесна щета. Наказанието по закон е три до петнадесет години затвор. Той не се признава за отговорен. Делото продължава.

„ Това е следващ случай в България, в който процедурата в правосъдната система е извънредно забавена “, сподели в изявление за предаването „ 120 минути “ Петя Минкова.

Тя помни доста добре събитията от края на 2008 година, а белези към момента има. Вече 15 години тя посещава клиники за пластична или реконструктивна хирургия.

Какво още описа за нападението, следите от него и следствията от претърпяното Петя Минкова – гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР