Злоупотребите с мнозинства никога не са довели до добър резултат

...
Злоупотребите с мнозинства никога не са довели до добър резултат
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Общото между сговора ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" са неповърхностни интереси. ИТН са просто един изпълнител

" Злоупотребите с болшинства в никакъв случай не са довели до добър резултат и считам, че жителите ще оценят какви са били задачите на този чудноват сговор сред Движение за права и свободи, ГЕРБ и " Възраждане ". Има Такъв Народ е изпълнителят на тази поръчка. Това е една разцепена група, която една част евентуално ще остане в това ново болшинство, а другата ще продължи да се дистанцира, както направи през вчерашния ден. " Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването " Преди всички " по БНР.

Той уточни, че всички са признали, че отстраняването на Никола Минчев е политическо и то не е обвързвано с неговата работа, а новото болшинство несполучливо се е пробвало по бързата процедура да си назначи нов ръководител и да овладее окочнателно Народното събрание. " Това е един сговор сред напълно разнообразни политически обединения, където най-малкото общо кратно евентуално са ползи, които не са на повърхността ", счита Вигенин.

Според него това, че ръководещата коалиция е анти-Борисов не може да се обърне против нея, тъй като " Борисов е признакът на една система на ръководство, която е нездравословна за България и тя в този момент прави опит за реванш. " Той напомни, че Българска социалистическа партия се бори против тази система от години. " В придвижване се накачиха на този трен и други обединения. Първа беше " ИТН ", както се оказа, явно с други планове. Според мен задачата на управлението на " ИТН ", откакто провали два Народното събрание, а в този момент е напът да провали и третия, е била тази сила за смяна да бъде унищожена, с цел да се даде късмет още веднъж на статуквото. И мисля, че нито гласоподавателите, нито всички сътрудници от " ИТН " са съгласни да вземат участие в този театър ", сподели още заместник-председателят на Народното събрание.

" Ние работим дружно, тъй като казахме, че ще изградим един нов вид страна. Този модел, който беше основан от ГЕРБ, ще бъде изменен и ще имаме същинска европейска демократична страна с ясни правила и с ясна конкуренция в стопанската система - завършек на източването на средства от публични поръчки и подхранването на олигархични кръгове с парите на жителите ", безапелационен бе Кристиан Вигенин. Той призна, че този развой е сложен, само че към този момент е почнал и в този момент предходната система се пробва да спре тези старания. " Тук въпросът е по какъв начин ще реагират жителите - дали ще си вземат страната назад, или ще я дадат още веднъж в ръцете на тези кръгове ", означи социалистът.

По неговите думи в идващите дни ще се спука и идващият балон - тематиката Северна Македония, която бе използвана по най-брутален метод от " ИТН ", с цел да оправдае своите въртеливи придвижвания от последните седмици. " Категорично няма да има повдигане на ветото. Каквото и предложение да пристигна от френското председателство, то следва да бъде разисквано, само че това не може да стане в идната седмица. Имаме задоволително време да забележим дали то е положително за България, какви са идващите стъпки и да изградим тактика. Няма никаква неотложност по този въпрос ", акцентира Кристиан Вигенин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР