Злоупотребено е с думите "академичен състав" от страна на сегашния

...
Злоупотребено е с думите "академичен състав" от страна на сегашния
Коментари Харесай

Д-р Константинов: Не знам как ние се оказахме проблема на българското здравеопазване

Злоупотребено е с думите "академичен състав " от страна на настоящия шеф. Вчера Министерството на здравеопазването доста ме улесни, тъй като разгласява „ тежките ни провинения “. Констатирани са нарушавания за Закона за публични поръчки. Това предадоха, базирайки се на думите на отстранения началник на Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология ЕАД (УСБАЛО) доктор Стефан Константинов по време на брифинг.

"Документът, който имаме от одита, демонстрира, че има няколко нарушавания. Следващото е, че шефът не е свикал заседание за нов теоретичен съвет, чийто мандат е изминал преди аз да стана шеф. Научният съвет си е самостоятелен орган. Това по никакъв метод не е работа на Министерството на здравеопазването. Оставям на вас да решите какъв брой тежки тези нарушавания ", добави Константинов.

"Хвърлили сме ужасно доста труд и не знам по какъв начин тъкмо ние се оказахме казуса на българското опазване на здравето ", съобщи още той.

На конференцията, на тематика "Отчет за управлението и активността на Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология (УСБАЛО) от септември 2017 година до юли 2022 година, участваха доктор Стефан Константинов, доктор Чавдар Маринов и Биляна Огнянова.

Д-р Стефан Константинов, шеф на Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология ЕАД (УСБАЛО), беше отхвърлен от поста си през вчерашния ден. Той уточни пред Българска телеграфна агенция, че е бил освободен, без да бъде викан в Министерство на здравеопазването. За краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на лечебното заведение до провеждането на конкурс е назначен проф. Панайот Куртев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР