Злоупотреба с доверието на болни – фирми продават стандартни обувки

...
Злоупотреба с доверието на болни – фирми продават стандартни обувки
Коментари Харесай

Фирми продават стандартни обувки за специализирани на хора с увреждания

Злоупотреба с доверието на заболели – компании продават общоприети обувки за профилирани на хора с увреждания.

Специализираните обувки се създават ръчно, съгласно потребностите на всеки пациент. Оказва се обаче, че доста от компаниите продават обувки създадени в Китай и Турция.

Синът на Лилия Чолакова е с детска церебрална парализа и би трябвало да носи особено създадени за него обувки. За покупката им страната отпуска помощ.

Преди години лекарска комисия насочва фамилията към съответен производител, от който, против 190 лева, получават негоден чифт.

„ Ако ги бяхме носили, 100% щяхме да създадем по-сериозни изкривявания на краката”, счита Лилия.

Производителите на изделията по самостоятелна поръчка се записват в Агенцията за хората с увреждания, където жалбите за некачествени обувки валят.

От Агенцията оферират производителите категорично да показват адреса на работилниците си, с цел да влязат в регистъра, както и да имат нужната техника, дипломиран личен състав и доктор ортопед.

„ Тъй като в България няма стандарт по какъв начин би трябвало да наподобява тази активност, внезапно се оказа, че някой откри ниша и стартира фактически да източва тези фондове”, разяснява Минчо Коралски, изпълнителен шеф на Агенцията.

Промени биха засегнали и изработването на протези. Според част от работещите, това няма да има резултат, а условието а ортопед било ненужно.

Предложенията за промени ще бъдат подложени на публично разискване в границите на месец, след което се чака да станат факт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР