Злободневната тема около кандидатурата на Иван Гешев за стола на

...
Злободневната тема около кандидатурата на Иван Гешев за стола на
Коментари Харесай

Етичната комисия към ВСС удари рамо на Гешев за стола на Цацаров

Злободневната тематика към кандидатурата на Иван Гешев за стола на Сотор Цацаров продължава да държи на тръни обществото.

Той има всички нужни нравствени и професионални качества, с цел да бъде определен на поста основен прокурор. Тава е систематизираното умозаключение в отчета на Комисията по професионална нравственос към Висшия правосъден съвет по отношение на кандидатурата на Гешев, който през вчерашния ден бе утвърден с цялостно единогласие, което още веднъж възмути избрани кръгове от адвокати и прослойки.

В отчета на магистратите се показва, че кандидатурата на Гешев дава отговор на условията на закона, като липсват каквито и да било данни, които да слагат под подозрение качествата на претендента. Комисията по атестирането и състезанията също към този момент даде своето утвърждение преди ден.

Така процедурата по желание на нов основен прокурор, за която е номиниран Иван Гешев, ще бъде финализирана на 24 октомври, когато Пленумът на Висш съдебен съвет ще го изслушва и ще подложи на гласоподаване кандидатурата му.

Самият Иван Гешев присъстваше на днешното съвещание на комисията, отговаряше на въпроси на нейните членове, само че отхвърли коментар и подмина събралите се публицисти и на влизане, и на излизане от Висш съдебен съвет.

„ Това е една от най-демократичните и най-откритите процедури във всички страни от Европейския съюз “, съобщи Гешев пред магистратите.

Според него недоволството против кандидатурата му се дължи на положителната работа на прокуратурата, а всеки жител свободно може да си направи изводите и да изложи своята позиция по тематиката.

В изявлението си Гешев акцентира още, че не се тормози и от многото сигнали, подавани против него, като добави: „ Никой не ме карал да вземам участие в тази процедура “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР