Златото записа спад за четвърти пореден месец на спад. Финансовият

...
Златото записа спад за четвърти пореден месец на спад. Финансовият
Коментари Харесай

Д. Стефанов: В последните месеци имаме отлив на инвеститорите в злато на борсата

Златото записа спад за четвърти следващ месец на спад. Финансовият анализатор  Димо Стефанов разяснява за предаването „ 12+4 “ че измежду вложителите и търговците има „ огромен скептицизъм “ в последните месеци:
„ От края на пролетта следим огромен спад - може би с към 130 - 140 $ за тройунция. Може би не е имало подобен от 2016-а, когато Тръмп стана президент.

Дали е провокирано изкуствено, може да са единствено спекулации. Истинските аргументи могат да бъдат коментирани единствено от дилърите на най-големите капиталови банки в света, през които минават по-големите покупко-продажби. Ние може да вършим някакви заключения от обществената информация “.

През последните три-четири месеца имам отлив на вложителите в борсата и може би са разпродадени към 100 тона злато в целия свят, разяснява той.

„ Говори се, че една от главните аргументи златото да пада сега е Китай. Всъщност, цената на златото и на китайския юан спадат с безусловно идентични темпове по отношение на щатския $. Една от аргументите е, че сега китайските банки имат усложнения, тъй като са взели доста в долари, а са дали заеми в юани. Оттам насетне, в случай че трендът се обърне би трябвало да си покрият тези къси позиции и може би най-лесният метод е продавайки злато на физическия пазар “.

Има обаче и сезонност при търсенето на златото. Най-лоши са летните месеци и декември, когато е последното съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати.

„ Обикновено наблюдение най-връхните точки на златото януари и февруари, както и септември-октомври, само че това не е рекомендация за вложение! “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР