Златото в четвъртък сутринта се търгува на най-високото ниво от

...
Златото в четвъртък сутринта се търгува на най-високото ниво от
Коментари Харесай

Златото се търгува на най-високото ниво от май 2018 г.


Златото в четвъртък сутринта се търгува на най-високото равнище от месец май 2018 година заради спада на курса на $ след съвещанието на Федералния запас, сочат данните от търговията.

Цената на февруарския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк (Comex) се усили с 10,2 $ или с 0,77 % - до 1320 $ за тройунция. Така благородният метал се търгува в диапазона от май 2018 година Цената на мартенския фючърс за среброто се усилва с 0,88 % до 16,067 $ за унция.

Играчите на пазара реагират на данните от съвещанието на Федералния запас, което се състоя на 29-30 януари. Регулаторът резервира главната рента на равнището от 2,25-2,5% годишно и съобщи, че „ ще е толерантен “ при определянето на идващите корекции във връзка с целевия диапазон на лихвените равнища, вземайки поради икономическата и финансова конюнктура в света и задържането на инфлационния напън.

Изявлението на Федералния запас бе възприето като сигнал за пауза за стягане на паричната политика на Съединени американски щати. Това оказва въздействие върху курса на $, което от своя страна е в поддръжка на цената на златото. Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни, съществени търговски сътрудници на САЩ) тази заран се намалява с 0,11 % - до 95,24 пункта.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР