Златото се търгува над 1710 долара за тройунция в петък

...
Златото се търгува над 1710 долара за тройунция в петък
Коментари Харесай

Златото поскъпва поради отслабването на долара

Златото се търгува над 1710 $ за тройунция в петък сутринта на фона на обезценяването на $ ден по-рано. Пазарите чакат покачване на лихвения % от Федералния запас на Съединени американски щати идната седмица.

Според данните от днешната търговия към 9:45 часа българско време цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 0,05%, до 1713,00 $ за тройунция.

Благородният метал се търгува на спот пазара по1716,79 $ за унция, осведоми Ройтерс.

Септемврийските фючърси на среброто паднаха с 0,18% до 18,685 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) в четвъртък падна с 0,4%, падайки под 107 пункта до затварянето. Отслабването на $ поддържа търсенето на злато, което в този случай става по-достъпно при покупка от вложители, притежаващи друга валута.

Вчера Европейската централна банка разгласи нарастване на главните си лихвени ставки с 50 базисни пункта едновременно до 0,5% годишно от нула. Това бе първото нарастване от 2011 година. Укрепването на еврото задържа $, който отстъпи от високите си равнищата от предходната седмица.

" Най-накрая започваме да виждаме известна уязвимост в доларовия показател и златото се възвръща от равнището на ликвидация, като в този момент се повишава над $1700. Сега чакаме бягството към $ да стартира да избледнява в интерес на златото като действително и благонадежден хедж против инфлацията ", отбелязва мениджърът Guardian Gold Australia Джон Фини, представен от Bloomberg.

Вниманието на търговците е ориентирано основно към паричната политика на огромните централни банки. Системата на Федералния запас на Съединени американски щати може да разгласи ново повишение на главния лихвен % идната седмица. Според CME Group 70% от анализаторите предвиждат нарастване на лихвения % от 75 базисни пункта, до 2,25-2,5%, 30% от анализаторите предвиждат нарастване от 100 базисни пункта едновременно, до диапазона 2,5-2,75%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР