Златото продължава да поевтинява в четвъртък сутринта и се търгува

...
Златото продължава да поевтинява в четвъртък сутринта и се търгува
Коментари Харесай

Цената на златото падна под 1700 долара за унция

Златото продължава да поевтинява в четвъртък сутринта и се търгува под 1700 $ за тройунция в очакване Федералният запас на Съединени американски щати да не забави темпото на стягане на паричната си политика.

Според данните от днешната търговията, към 9:25 часа българско време, цената на декемврийските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк пада с 12,30 $, или 0,73%, до 1696,80 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1688,12 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на декемврийските фючърси за среброто в това време се намалиха с 0,44% до 19,483 $ за унция.

Пазарите още веднъж насочиха внимание към паричната политика на Фед, очаквайки, че регулаторът на идващото си съвещание на 20-21 септември ще увеличи базовите лихвени ставки. Според CME Group 70% от анализаторите чакат нарастване от 0,75 процентни пункта, до момента в който останалите 30% от специалистите позволяват ускорение на темпа на нарастване до 1 процентен пункт.

Инвеститорите започнаха да позволяват ускорение на темповете на повишаване на лихвите по рефинансиране в Съединени американски щати след публикуването на годишна статистика за инфлацията, която се оказа по-висока от предстоящото. Индикаторът падна до 8,3% през август от 8,5%, макар че се предвиждаше към равнище на индикатора 8,1%. Инфлацията остава много над задачата на регулатора от 2%.Затягането на паричната политика в Съединени американски щати е изпълнено с увеличение на доходността на държавния дълг на Съединени американски щати и курса на $, което работи като отрицателен фактор за златото като преференциална и " безвредна " инвестиция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР