Златото поскъпва във вторник сутринта, доближавайки се отново до най-високите

...
Златото поскъпва във вторник сутринта, доближавайки се отново до най-високите
Коментари Харесай

Златото поскъпва на фона на отслабващия долар


Златото нараства във вторник сутринта, доближавайки се още веднъж до най-високите си равнища от месец на фона на общата уязвимост на $. Американската валута поевтинява, защото намаляването на инфлацията в Съединени американски щати увеличи очакванията, че Федералният запас е покрай края на настоящия си цикъл на стягане на паричната политика, разяснява Тrading Еconomics.

Данните от днешната търговия, към 9:35 часа българско време, демонстрират че цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се повишава с 6,50 $, или с 0,33% - до 1962,90 $ за тройунция.

Сĸъпoцeннитe жълти кюлчета на спот пазара се продават по 1959,80 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на септемврийските фючърси за среброто в това време се повишава с 0,07% до 24,87 $ за унция.

Пазарите плануват централната банка на Съединени американски щати да увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта този месец, до момента в който търговците понижиха залозите за по-нататъшно нарастване на лихвите тази година.

Инвеститорите в този момент чакат повече данни за Съединени американски щати и доклади за корпоративните облаги от огромни американски компании тази седмица за повече улики за стопанската система.

Междувременно Европейската централна банка и Централната банка на Англия се чака да затегнат в допълнение през идващите месеци, с цел да понижат инфлацията.

От друга страна данните демонстрират, че стопанската система на Китай е повишена с 6,3% през второто тримесечие, което е по-малко от предстоящото от анализаторите нарастване от 7,3%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР