Златото поскъпва в рамките на сутрешната търговия в понеделник, поради

...
Златото поскъпва в рамките на сутрешната търговия в понеделник, поради
Коментари Харесай

Стойността на златото расте


Златото нараства в границите на утринната търговия в понеделник, заради опасенията на вложителите от световна комерсиална война, откакто Китай разгласи, че вкарва мита върху редица артикули от Съединени американски щати, излиза наяве от данните от търговията.

Цената на априлския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex набъбна с 6,3 $, или 0,48 % до 1329,1 $ за тройунция. Стойността на майския фючърс за среброто се увеличи с 0,81 % - до 16,4 $ за унция.

В неделя комерсиалното министерство на Китай заяви, че за отбрана на ползите си и като частична отплата на вредите е взело решение от 2 април да се вкарат вносни мита за 128 артикули внасяни от Съединени американски щати. Мерките са в отговор на въведените по-рано от Съединени американски щати вносни мита от 25 % за стоманата и 15 % върху алуминия.

Златото се счита за сигурен актив, по тази причина търсенето му се покачва при геополитическа неустановеност. В същото време интензивността на стоковите пазари е ниска, заради дългите почивни дни в Европа и Америка по отношение на празнуването на Великден от католиците.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР