Златото поевтиня до минимума си от година по-рано поради продължаващото

...
Златото поевтиня до минимума си от година по-рано поради продължаващото
Коментари Харесай

Златото, среброто и медта поевтиняват, поради засилването на долара


Златото поевтиня до минимума си от година по-рано заради продължаващото усилване на американския $ и повишението на доходността на американските държавни облигации, оповестява MarketWatch. Котировките на августовските контракти за скъпоценния метал на Comex по време на търговията в четвъртък спадна с 09 % - до 1216, 8 $ за унция.

Индексът ICE U.S. Dollar, който демонстрира цената на щатския $ във връзка с шестте съществени международни валути се усили с 0,34 %, в резултатна което подема от началото на актуалната седмица е 0,7 %.

„ Към сегашния миг причина за всичко е щатският $ “, отбелязва ръководещият сътрудник на Altavest Майкъм Армбрустър. По думите му златото е имало късмет за промяна до 1240 $, само че не е могло да доближи това равнище. Следващото равнище на поддръжка е в диапазона от 1180 $, отбелязва той.

Септемврийските контракти за среброто в четвъртък поевтиняха с 1,9 % - до 15,285 $ за унция, което е най-ниското равнище от 2016 година
Цената на медта с доставка за септември спадна с 2,4 % - до 2,694 $ за фунт. Тава е най-ниското равнище за година.
Котировките на октомврийските контракти за платината спадат с 1,8 % - до 803 $ за унция, а септемврийският контракт за паладий – с 4,5 % до 860,9 дол
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР