Златото поевтиня до минимума си от година по-рано поради продължаващото

Златото поевтиня до минимума си от година по-рано поради продължаващото ...

Златото, среброто и медта поевтиняват, поради засилването на долара.Златото поевтиня до минимума си от година по-рано поради продължаващото засилване на американския долар и повишаването на доходността на американските държавни облигации, съобщава MarketWatch. Котировките на августовските договори за скъпоценния метал на Comex по време на търговията в четвъртък спадна с 09 % - до 1216, 8 долара за унция.

Индексът ICE U.S. Dollar, който показва стойността на щатския долар по отношение на шестте основни световни валути се увеличи с 0,34 %, в резултатна което подема от началото на настоящата седмица е 0,7 %.

„Към настоящия момент причина за всичко е щатският долар“, отбелязва управляващият партньор на Altavest Майкъм Армбрустър. По думите му златото е имало шанс за корекция до 1240 долара, но не е могло да достигне това ниво. Следващото ниво на подкрепа е в диапазона от 1180 долара, отбелязва той.

Септемврийските договори за среброто в четвъртък поевтиняха с 1,9 % - до 15,285 долара за унция, което е най-ниското ниво от 2016 г.
Цената на медта с доставка за септември спадна с 2,4 % - до 2,694 долара за фунт. Тава е най-ниското ниво за година.
Котировките на октомврийските договори за платината спадат с 1,8 % - до 803 долара за унция, а септемврийският договор за паладий – с 4,5 % до 860,9 дол

Източник: 3e-news.net