Златото почти е без промяна в цената в понеделник сутринта,

...
Златото почти е без промяна в цената в понеделник сутринта,
Коментари Харесай

Златото се търгува почти без промяна


Златото съвсем е без смяна в цената в понеделник сутринта, заради стабилността на $ и неналичието на някакви значими за пазара на скъпоценния метал фактори, сочат данните от търговията.

Според данните тази заран цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex се намалява със символичните 0,1 $ или 0,01 % - до 1296,6 $ за тройунция. Цената на септемврийския фючърс за среброто се намалява с 0,32 % - до 14,51 $ за унция.
Индексът на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на САЩ) се трансформират нищожно в понеделник, спадайки с 0,02 % до 95,12 пункта, е не оказва някакво въздействие върху цената на скъпоценния метал.

Играчите на пазара не престават да наблюдават обстановката към размяната на вносни мита сред Съединени американски щати и Китай. В края на месец август интернационалните организации оповестиха за подготвяни нови търговски мита от страна на Съединени американски щати за вноса на артикули от Китай на стойност от 200 милиарда $. Ситуацията е притеснителна, разясняват множеството от играчите на пазара.

Агенция Ройтерс от своя страна обръща внимание, че златото е поевтиняло към този момент с осем % през тази година, което се дължи от една страна на повишение на главната рента от страна на Съединени американски щати, както и заради опасенията от икономическа рецесия в Турция, което покачва търсенето на долари и понижава интереса на вложителите към златото. Засега пазарът не реагира на изявленията на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за слагане на „ завършек на господството на $ в интернационалната търговия
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР