Златото мина границата, която е поносима. Петролът също се изстреля

...
Златото мина границата, която е поносима. Петролът също се изстреля
Коментари Харесай

Златото мина границата, която е поносима


Златото мина границата, която е търпима. Петролът също се изстреля поради новата фаза на войната в Израел. Златото мина психическата граница от 2000 $ за първи път от май насам поради опасенията към спора в Близкия изток за по-дългосрочна война с присъединяване на друга
страни в спора, най-много – Иран.
Златото се увеличи на борсата с цели 1,2% до $2006, откакто израелската войска съобщи, че уголемява наземната интервенция в линията Газа.

Новото равнище слага скъпоценния метал напът към най-голямото месечно нарастване от юли 2020 година
Тогава цените доближиха историческия връх
от 2075,47 $ поради коронавирус пандемията.

Кюлчетата скочиха с към 9%, откогато „ Хамас “ атакува Израел, възстановявайки се от седеммесечно дъно, защото търсенето на активи-убежища се усили, разяснява Блумбърг.
Първоначалното придвижване на цените
беше засилено, защото доста вложители, които залагаха на по-нататъшен спад, бяха хванати неподготвени от експлоадирането на войната, принуждавайки ги бързо да покрият късите си позиции.
„ Видяхме скок при започване на войната,
в този момент има нов поради възходящ риск това да се трансформира в по-широк спор “, сподели Барт Мелек, ръководещ шеф и световен началник на стоковата тактика в TD Bank.

„ Имаме обстановка, в която в този момент виждаме, че петролът може да се увеличи заради по-широко геополитическо напрежение,
до момента в който Федералният запас може да не желае
да противодейства на шока в предлагането. Така че тази действителност, дружно с хеджирането на златото, евентуално е довела до известно късо покритие, което е асъдействало за скока “, добави той.
Заедно с металите, петролните фючърсни
договори също нарастнаха най-осезаемо – до 90 $ за барел вид Брент и до 85 $ за барел WTI. За последния ден на борсата растежът беше над два %.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР