Златно мляко, или паста с куркума е названието на древният

...
Златно мляко, или паста с куркума е названието на древният
Коментари Харесай

Златно мляко за здрави стави, черен дроб и силна имунна система – древна аюрведична рецепта

Златно мляко, или паста с куркума е названието на античният лек, наследен от Аюрведа . Според инструкциите, в случай че тази лечебна напитка се употребява всеки ден, то ще имаме здрави стави. Ако пък страдаме от каквито и да било болести и болки в ставите, то тази напитка дава обещание бързо да възстановим здравината, гъвкавостта на сухожилия, връзки, стави. Не е нужно да си варите бульон от кокали на умряло животно, с цел да доставите на тялото си по този начин нужните субстанции. Ето, че има и вегетариански, човечен и цивилизован метод да се погрижим за ставите си. А античната просвета Аюрведа се е потвърдила през вековете като мъдра, скъпа система от познания, която укрепва всички фини и плътни тела на индивида.

Куркумата е доста известна фалшификация в Индия . Корен, изсушен и стрит на прахуляк, с наситено жълто-оранжев цвят – тя е неизменима част от доста индийски гозби. Стотици са проучванията на доста научни институти в целия свят, потвърдили лечебният резултат на куркумата. Редовната й приложимост се свързва с изцелението на разнообразни типове рак, алцхаймер, разнообразни “нелечими ” инфекциозни болести.

Но в този съответен случай ще разгледаме нейното деяние като мощен детоксикиращ сътрудник, който пречиства кръвния поток, почиства черният дроб и възвръща положителните му функционалности. Черният дроб е извънредно значим орган – той е натурален филтър за тялото ни – през него с кръвния поток минава всекидневно огромно количество отрови и нездравословни субстанции, които умишлено, или не позволяваме в тялото си. С помощта на куркумата можем ефикасно да почистим черният дроб и кръвта.

Освен това тази рецепта е извънредно добра за хора, които страдат от разнообразни форми на артрит, болки в стави и сухожилия, тендовагинит. Също травми на рамената, проблеми с колената, с лактите. Артритът и сходните му положения са в действителност възпалителни процеси, които протичат в тялото. Болката, която изпитваме идва точно от това инфектиране. Златното мляко е положително и при кожни болести.

Можете да намерите разнообразни вариации и прочити на тази рецепта онлайн, само че ние несъмнено се доверихме на тази тук. Изключително елементарно и налично за изработка, въпреки и да звучи ново и непознато като комбиниране. Действието й е потвърдено пред годините.

Ето и метода на подготвяне:

Уверете се, че употребявате в действителност чиста вода. Забравете за тази от чешмата. Нека бъде изворна, минерална, или минала развой на противоположна осмоза. Можете да употребявате в допълнение и зеолит, с който да пречистите водата и да я наситите с лечебните му детоксикиращи свойства.

Взимате половин чаша вода и я загрявате в железен съд (канче, или дребна тенджерка) на сдържан котлон.
Добавяте четвърт чаша куркума (или 3 с.л. с връх) като разбърквате непрестанно. Можете да усилите котлона. Внимавайте с куркумата, тъй като оцветява извънредно мощно и едно опръскване може да лекьоса вечно новата ви бяла блуза. Ще се получи една гъста паста – хомогенна примес. Дръжте сместа на котлона в продължение на 7-11 минути, като продължавате да разбърквате. Ако ви се стори, че сместта става прекомерно суха, можете да добавите още малко вода, с цел да запазите сочната, плътна консистенция. Зависи какъв брой постоянно ще употребявате пастата от куркума – един път, или два пъти дневно. Това количество ще ви стигне за към две до три седмици. Не дръжте пастата повече от 14 – 21 дни, тъй като ще стартира да придобива противен горчив металически усет и миризма – просто ще се скапе и не би трябвало да я консумирате, в случай че е преседяла толкоз дълго време и е придобила тези характерности. Така приготвената паста се съхранява в ледник , в стъклен буркан, или купичка с капак в продължение на 2-3 седмици. С тази паста можете да приготвяте златно мляко, можете да я хапвате с кисело мляко, или пък даже да я консумирате непосредствено. За хора, които имат съществени болки се предлага да употребяват лъжица, лъжица и половина дневно (супени лъжици). След 3-4 дни банкет се усеща съществено понижаване на болката. Ако при проблеми със ставите прилагате постоянно тази паста, и редом с това мажете проблематичните места с магнезиев гел, обезпечено ще имате очевидно усъвършенстване още в първата седмица! А дългогодишни контузии и мъчителни положения могат да бъдат изцелени до дъно с по-продължителен и постоянен банкет и мазане с магнезий.

А ето и рецептата за самото златно мляко:
В взаимозависимост от вкусовите желания, взимаме половин, или цяла чаена лъжица от готовата паста. Вкусът е леко горчив – някои хора не го понасят елементарно, а за други пък е доста вкусно. В истинската рецепта прибавяме краве прясно мляко, само че според от желанията и питателните режими към които се придържа човек, може да се употребява козе мляко (то няма този краен резултат на слузообразуване и киселинна реакция които имат другите скотски млека, елементарно усвояемо е от организма), соево мляко, бадемово, оризово и впрочем ядкови млека. Можете и да извършите микс от другите типове млека.

Добавяме почти две чаши прясно мляко към лъжичката паста, още веднъж в тенджерка, или канче. От получената примес към този момент виждаме за какво наименованието на лечебната напитка е “златно мляко ”

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР