Златни бижута с общо тегло 4 558 грама откриха митническите

...
Златни бижута с общо тегло 4 558 грама откриха митническите
Коментари Харесай

Злато за 275 000 лв. задържаха митничарите на Дунав мост 2 при Видин /снимки/

Златни бижута с общо тегло 4 558 грама откриха митническите чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ към Териториална дирекция Митница Русе при инспекции на две транспортни средства в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе и Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин през уикенда.
На 27.05.2022 година митническите чиновници откриват недекларирани 2750 грама бижутерски произведения от жълт метал при инспекция на лек автомобил в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин. Ценностите са били укрити в персоналния багаж на пасажер – български жител, пътуващ по негови думи към Германия. Между хранителни артикули, на дъното на раница митническите инспектори от бранш „ Борба с наркотрафика – Видин “ намерили осем пакета, увити в хартия и тиксо. Установено е, че изделията са направени от злато и са на стойност към 275 000 лева По случая е формиран акт за определяне на административно нарушаване по Валутния закон.
На 29.05.2022 година към 4.30 ч. в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе митническите инспектори от бранш „ Борба с наркотрафика – Русе “ стопират за инспекция рейс с турска регистрация, пътуващ в посока Румъния с пасажери и двама водачи. Превозното средство е отклонено за щателна митническа инспекция. При осъществения надзор митническите чиновници откриват във фабрична празнина, предопределена за монтаж на масления филтър на мотора, полиетиленови пакети в тиксо, които съдържат бижутерийни произведения от жълт метал. По случая е открито, че изделията са закупени от Турция от турски жител, пътуващ в рейса, и са били предопределени за търговски цели в Румъния. Общият размер на арестуваните златни произведения е 1807.7 гр. на стойност към 180 000 лева Златните произведения са арестувани.
По случая е формирано бързо произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура - Русе.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР