Златната арка, която снимах и постнах на 2 декември, е

...
Златната арка, която снимах и постнах на 2 декември, е
Коментари Харесай

Как щом златната арка е два пъти по-малка и по-скъпа, от Колектива не забелязали

Златната арка, която снимах и постнах на 2 декември, е отстранена дружно с черджето, за което никой от изпълнителите и концептуалистите не си призна.



Но то заставам дни наред, без някой от Колективът да отиде и да го отстрани.

Както и да е, този пост е за мълчанието и скатаването на Столична община - с изключение на една позиция във фейсбук на фондация " Колективът " и прессъобщение на Столична. В тази на фондацията ме нервират някои несъгласия.

1. Два дни преди да конфигурират арката, от фондацията схващат, че има някакво `изменение и лека смяна на композицията ". (Хубаво е да забележим истинския план, с цел да се разбере каква е тази смяна в композицията

Обаче пропущат - по някаква причина - да виждат смяна на размерите. Странно по какъв начин - тъй като те са близо 2 пъти по-малки от заложените 7 метра ширина и 4.5 м височина. Защото сумата била несъвместима с " от дълго време заложената бюджетна рамка за коледно-новогодишните действия на общината. "

Значи хем сумата не е тази, която са записали, хем не са видели, че размерите са доста по-малки. Добре, а не са ли участвали на осъществяването, с цел да видят по какъв начин се получава - или най-малко да пернат черджето!

Как правиш план, без да си наясно с какъв бюджет разполагаш?

От Столична община са пропуснали да кажат какъв е бюджетът, заложен още от предходния кмет Фандъкова? Това е необикновено, в случай че е по този начин. Иначе излиза, че " Колективът " прави нещо, за което два дни преди да се инсталира, схваща, че парите не стигат. Това е несериозно.

2. Имали 14 дни, с цел да свършат работата по " краткосрочни преместваеми намеси, декоративно оформление и събития в новата пешеходна зона около коледно-новогодишните празници ". Това е като опрощение. Столична община им е платила 50 хиляди лева (всъщност Следствен отдел към окръжна прокуратура разгласи, че това е цената тотал - дружно с разнообразни други интензивности, концерт и прочие -. р. на Клуб Z).

Не излиза наяве по какъв начин са определени - за доставки на артикули и услуги над 30 000 лв. е нужна социална поръчка. При Фандъкова ги разбиваха на по 10 хиляди, с цел да не пускат такива

Но... срокът не може да е опрощение - в случай че са считали, че няма да се оправят, най-добре би било да откажат. Не е единствено арката - като цяло не се е получила цялата зона.

3. Чета и чувам по какъв начин някои се пробват да ни убедят, че това е изкуство, въпреки и да не го разбираме. Като поддръжник на изкуството, в това число и общественото, не като изкуствовед, ще кажа, че откакто не въздига, не предизвика, не те кара да мислиш или настръхнеш (както ме накара една апаратура в Португалия, отдадена на убитите поети по време на режима на Салазар - всеки молив беше толкоз дълъг в сантиметри, колкото са годините от живота им),не те хвърля в размисъл - значи не е изкуство. Просто едни хора са взели едни пари.

Ето какво чета на един уебсайт:

Кампанията " Светлината в нас " се осъществя от Столичната община с поддръжката на Mastercard и Kaufland. Дизайнът и реализацията са дело на фондация " Колективът ", изобретателния шеф Владимир Герасимов и сценографите Ева Вентова и Заря Врабчева.

И за това също се чудя - на така наречен Златна арка вдясно, на видно място бяха маркирани спонсорите. Проява на неприятен усет е.

---

Бел. ред. - статуса препубликуваме от фейсбук профила на Емилия Милчева с нейно единодушие. Заглавието и подзаглавието са на редакцията на Клуб Z.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР