Златка Донева-Цанева, общински съветник от „Възраждане“ в Трявна, на провелото

...
Златка Донева-Цанева, общински съветник от „Възраждане“ в Трявна, на провелото
Коментари Харесай

Още на 28-ми април „Възраждане“ предупреди за опасността от бедствия

Златка Донева-Цанева, общински консултант от „ Възраждане “ в Трявна, на провелото се съвещание на Общинския съвет е поискала от общинска администрация да ѝ дават отчетите, направени от Общинския съвет за понижаване на риска от бедствия (ОСРНБ).

В отговор на питането си Златка Донева-Цанева получава отчет, който съдържа информация, съгласно която този съвет се занимава със съвещания във връзка с епидемията от Коронавирус 19.

Последното би следвало да е част от активността на Общинския щаб за осъществяване на общинския проект за отбрана. Това са две разнообразни звена с две разнообразни функционалности, които обаче в Община Трявна явно действат дружно.

Интересно също е, че в отчета на кмета на Община Трявна са включени действия като „ косене на трева “, която се прави от Доброволното формирование, само че не е обосновано тъкмо против какво злополучие е превантивна мярка.

Оказва се също, че по сведения на участник в общинския съвет за понижаване на риска от бедствия, не са изпращани никакви писмени документи, свързани с активността му, което пък навежда на мисълта, че ОСНРБ не е правил активност, а като такава е представяна активността на Общинския щаб за осъществяване на общинския проект за отбрана.

В поддръжка на това изказване е фактът, че съгласно разпоредбите на Общинския съвет за понижаване на риска от бедствия е записано, че е належащо да се организират не по-малко от три съвещания годишно, а материалите се дават на членовете му в петдневен период преди съвещанието на книжен притежател и по електронен път.

Липсват документи за активността на съвета и на интернет страницата на Общинска администрация Трявна, макар че още веднъж в разпоредбите за активността на съвета е записано, че секретарят му е длъжен да разгласява материалите на съвещания, отчети и всичко обвързвано с активността.

Такива препоръки има във всяка община, само че според от тяхното безучастие се слага в риск живота и здравето на хората. „ Възраждане “ ще изпрати питане до всяка община за активността на тези препоръки и какви са ограниченията, предприемани във всяка община за опазването на живота и здравето на хората и попречване нанасянето на материални вреди при бедствия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР