Златка Анастасова е един от най-впечатляващите участници в “Стани богат”

...
Златка Анастасова е един от най-впечатляващите участници в “Стани богат”
Коментари Харесай

Златка за инцидента, след който губи крака си, и за мечтата да участва в “Стани богат”


Златка Анастасова е един от най-впечатляващите участници в “Стани богат” през миналата седмица. Тя е преподавател по философия в спортно учебно заведение, интересува се и от логика на психиката, тъй като я намира за извънредно добре изследвана област. Чувства се мощна в историята.

Преди 4 години кола я блъска на светофар. Заради случая се постанова да ампутират крайници й. Днес тя води естествен живот с протеза.

“Духът елементарно се поддържа, когато си измежду младежи, а аз всекидневно съм измежду тях. Те са тези, които постоянно имат другата гледна точка”, споделя учителката.

Златка споделя, че по време на присъединяване си в “Стани богат” е била смръщена не поради неприятно въодушевление, а поради концетрацията в играта.

“Там оставаш самичък с въпросите, със своите познания и с това, което можеш да изкараш от дълготрайната си памет”, признава тя.

Златка постоянно е харесвала “Стани богат” и от дълго време желае да взе участие в играта. Радва се, че се включва тъкмо в този сезон, който предлага и нови правила във формата.

“Правилата са за това, с цел да се съблюдават. Изключително доста ме нараняват такива истории, сензитивна съм на тази тематика и има моменти на пътя, в които напълно леки нарушавания или необразовано държание на пътя ме вади от равновесие”, с тези думи учителката се обърна към всички участници в пътното придвижване.

Случаите на потърпевши от пътнотранспортни катастрофи се усилват непрекъснато, наклонността върви нагоре.

Последно вижда момчето, отговорно за случая, когато одобряват и двамата по неотложност в болничното заведение. Той е бил с засегнато коляно, а Златка се постанова да влезе под дълбока анестезия и да претърпи тежки интервенции.

“Бих му споделила да бъде деликатен и да кара безсънен, да пази хората на пътя като че ли са негови близки”, споделя тя.

Вече четвърта година Златка е с протеза на мястото на ампутирания си крайник.

“Откакто съм с ампутация, вървя по тъгите на протезирането. Открих правилния път съгласно мен, тъй като, откакто съм на крайници и правя всички действия, за мен е сполучливо.”

Много хора не могат да стигнат до подобен миг. Препъват се по пътеките и хората, които се възползват от ситуацията им поради парите. Мнозина биват протезирани погрешно. След това не могат да вървят, изпитват болежка и избират да си останат в количката.

Често срещана рецензия към протезата е, че би трябвало да е с козметична обвивка.

“Казват, че тези железа стресират хората. Чисто анатомично, с цел да чувствам протезата, ми е по-лесно да заедно съм с нещо, което е по-късо или по-леко. От самото слагане аз не съм я крила”, споделя Златка.

Хората към нея – децата в работата й, фамилията и околните, не я одобряват като неработоспособен, одобряват я като естествен човек и се отнасят с нея, както тя с тях – с топло и любящо отношение.

Протезата на Златка постоянно провокира въпроса у децата “Откъде имаш този роботски крайник?”, а не за какво няма крайник.

Златка има две деца – момиче и момче. Дъщеря й е родена преди случая. Златка споделя, че момичето й е доста бойно и философски преодолява случилото се с майка й. Със сина си забременява два месеца след случая. Налага се да го роди секцио.

“Съпругът ми се върна от чужбина, където работеше, и два месеца беше всеки ден и всяка нощ до мен”, споделя за поддръжката на мъжа й, който постоянно е неразделно до нея.

“Стани богат” е сбъдната фантазия за Златка. Тя дава за образец присъединяване си в предаването на своите възпитаници, че в случай че доста желаят нещо, поставят старания и имат вяра в него, то ще се сбъдне.

“Искам актуалните деца да видят, че знанието, ученето, грамотността не са остарели и смешни неща, от които никой няма нужда”, добавя тя.

Златка счита, че възрастните са тези, които би трябвало да намерят метода да стигнат до децата и техния свят.

А феновете към този момент могат да играят и да тестват своите познания в онлайн играта “Стани богат”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР