Златимир Йочев сбъдва всички мечти на баща си, когото губи

...
Златимир Йочев сбъдва всички мечти на баща си, когото губи
Коментари Харесай

Златимир Йочев сбъдва мечтите на баща си

Златимир Йочев сбъдва всички фантазии на татко си, който губи в тийнейджърските си години. Журналистът, който води с Биляна Гавазова предаването „ Тази заран ” по Би Ти Ви, е странник, любител-фотограф и спортна натура. Все стремежи и занимания и на неговия татко. По-късно, когато към този момент поел по пътя на публицистиката, Златимир научил, че това е несбъдната фантазия на баща му.

Той бил счетоводител и обичал специалността си. Все отново публицистиката му била на сърце, дори на времето пишел публикации за локални вестници в Хасково. Семейство Йочеви напуща дребния град и се мести в Либия. Родителите на Златимир, който тогава бил дребен, желали да обезпечат по-добро бъдеще за него и сестра му Християна, която е по-голяма с две години и половина. И го създали. Имали приказно детство в Триполи, където майка им била акушерка, а татко им – счетоводител. Щастието им било помрачено ненадейно. Златимир бил младеж, когато татко му умира в злополука.

„ Никога не се пипвам за това какво би могло да бъде, в случай че той беше жив. По-скоро знам, че той ме направлява от някъде ”, казвал е водещият от Би Ти Ви. Трагедията сплотява още повече фамилията. До през днешния ден с майка му Росица и сестра му Християна се стараят да мислят за сегашното, да си оказват помощ и да гледат напред. Златимир е мъжката опора и поддръжка в фамилията. И в това отношение журналистът следва упътванията на баща си. Знае ги от дребен, тъй като татко му написа писмо в деня на раждането му. До през днешния ден наследника на Антон Хекимян в утринния блок препрочита това писмо, откривайки нови неща. „ Това е най-съкровеното нещо в моя живот... Баща ми, когато се раждам, е толкоз благополучен, че ми написа писмо, даже не ме е виждал още. Адресира всичките си мисли на един младеж, тъй като тогава е бил много млад, това е безусловно моята орис. Той написва всичко, което съм аз сега, какъв би трябвало да съм, по какъв начин би трябвало да оказвам помощ на майка ми и сестра ми, по какъв начин ще се интересувам от технологии, ще съм ученолюбив, ще чета, ще пътувам, всичко е разказано от него, доста оракулски... ”, споделял е Златимир Йочев.

Той в действителност е ученолюбив като баща си, обича пътешествията и спортува като него. Когато бил младеж, Златимир дори желал да стане футболист. Желанието му било въодушевено от триумфите на националите ни в Съединени американски щати през 1994 година Тогава семейство Йочеви още живеели в Триполи, Либия. Златимир и сестра му Християна ставали скрито през нощта да гледат мачовете и пиели кола, с цел да се държат будни. Още тогава Златимир желал да тренира футбол, само че в българско учебно заведение, в което учел, нямало условия за това. В двора имало единствено баскетболни кошове, тъй че упражнявал за малко този спорт. След загубата на татко му, Златимир и фамилията му се върнали в Хасково. Тук бъдещият публицист към този момент можел да се опитва на терена. Учел в съветска гимназия, само че за малко любовта му към футбола го отвела в спортно учебно заведение. В 10-11 клас Златимир осъзнал, че няма да стане прочут футболист, въпреки че имал своите дребни триумфи. Той взел участие в шампионати, даже в такива отвън страната, в Испания и в Румъния. Само че осъзнал, че на тази възраст, в случай че е имал някакъв незабравим гений като футболист, към този момент трябвало да е в някой влиятелен тим. Затова се насочил към публицистика, за което му повлияла и майка му, изтъквайки, че е ученолюбив и отзивчив. Златимир бил толкоз целеустремен и отдаден на учението, че пътувал всяка седмица от Хасково до София в продължение на цяла година, с цел да посещава частни уроци. Приели го със страховит триумф под номер 5 в Софийския университет.

Златимир Йочев не се отказал от спорта. Днес журналистът плува и постоянно върви на фитне с. Даже до неотдавна с Биляна Гавазова посещавали една и съща зала. Златимир продължава да тренира и футбол. „ Той ми дава и разтоварване, тъй като се виждаме с другари, приказваме си на мъжки тематики и е доста прелестно ”, показа журналиста при скорошна своя медийна изява. Той обича и рисковите спортове. В България е опитал съвсем всичко, което се предлага в тази област.

Телевизията също му носи адреналин. Толкова, че преди първия си ефир в Би Ти Ви, Златимир не мигнал цяла нощ и пристигнал за ефир още в 4 сутринта. Иначе с помощта на малкия екран опитал разнообразни спортове. Покрай първото си предаване в публичната телевизия, журналистът яздил коне и скочил с бънджи. „ Впоследствие скочих доста пъти от всички вероятни точки, тъй като осъзнах какъв брой ми харесва. Няколко пъти съм летял с парапланер, с дребни самолетчета, алпийски тролей, скочих и с парашут. Всичко това ми дава чувство, че съм жив, дава ми чиста сила. В годината най-малко по един път върша нещо такова ”, споделял е Златимир.

Откакто е фамилен, журналистът е доста по-отговорен. Макар че не счита рисковите спортове за безотговорни, въпреки всичко са обезопасени. Близките му обаче постоянно му припомнят, че към този момент е по-възрастен за този тип занимания. Все отново Златимир, който е женен за колежката си Марина Цекова и имат 3-годишна щерка Тамара, не се разделя с тази си пристрастеност. Мечтае за така наречен свободен полет, само че у нас не се предложило такова нещо. Не се опасява. Поне не от височини, скача с бънджи без съмнение. „ Страховете са ми повече по отношение на това в какъв свят ще живеем, дали детето ми ще израсне като добър човек, дали ще успеем да го възпитаме задоволително добре, с цел да се опази от всички съблазни и от компликациите на актуалния живот ”, споделял е Златимир Йочев.

Другата му пристрастеност са пътуванията. Открил я, когато водил туристически излъчвания. Тогава любознателността му се трансформирала в нестихващо предпочитание да опознава света, разнообразни кухни, култури, да научава нови неща. Преди го правел самичък, в този момент пътуванията са фамилни. Заради пандемията, Златимир и фамилията му са отсрочили пътешествията, само че пък постоянно се отдават на детайлни проекти за тях. Когато обстановката се възстановява, желаят да посетят Аржентина, Еквадор, Чили, Перу, изброява Златимир неотдавна мечтаните дестинации. Не е ясно по кое време ще подхващат това огромно странствуване, само че пък незабавно след коледните празници отпътуват за Египет. „ Искаме да си откраднем някой и различен безоблачен ден. Ще съвместим плажовете и морето, което се надявам да става за къпане, с визити на Кайро, на пирамидите, на новия музей ”, показа Златимир неотдавна.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР