Златен медал в изтласкването завоюва русенският щангист Ангел Русев на

...
Златен медал в изтласкването завоюва русенският щангист Ангел Русев на
Коментари Харесай

Ангел Русев донесе злато за Русе и България на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши

Златен орден в изтласкването завоюва русенският щангист Ангел Русев на продължаващото Европейско състезание по повдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и 23 години. Надпреварата се организира в град Дурас, Албания.

Ангел, който се състезава в категория до 61 кг при юношите до 23 години, съумя да запише два сполучливи опита в придвижването на 139 и на 146 кг. При третия – на 151 кг, разбиране му попречи да запише още по-убедителен резултат. За страдание в първото придвижване – изхвърляне, русенецът не съумя да задържи щангата над главата си при опитите на 107 и 108 кг и по този начин не попадна в класирането за дуела.

Едно пето, едно шесто и едно седмо място записаха другите трима представители на Тежкоатлетически състезателен клуб – Русе, които представяха България на шампионата. Пет сполучливи опита записа Рени Русева, която се състезава категория до 45 кг при девойките до 20 години. В изхвърлянето тя записа триумф на 50, 53 и 55 кг, а в изтласкването на 60 и 65 кг и с дуел от 120 кг се класира на шесто място в дуела. Денис Данев, който се състезава в категория до 55 кг при юношите до 20 години, записа три сполучливи опита в двете придвижвания и събра дуел от 217 кг, които му донесоха седмо място в дуела. Пета в своята категория - до 49 кг при девойките до 23 години се класира Надежда Мей Нгуен. Тя записа сполучливи опити на 65 и 69 кг в изхвърлянето и 80 кг в изтласкването, с които събра дуел от 149 кг, които и отредиха пето място в крайното класиране.

Очаква се в околните дни русенските състезатели и единият от техните персонални треньори Радослав Атанасов да се приберат вкъщи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР