ЗК “Лев Инс АД и Български лекарски съюз и подписаха

...
ЗК “Лев Инс АД и Български лекарски съюз и подписаха
Коментари Харесай

„Лев Инс” и БЛС сключиха споразумение за застраховка и правни консултации за „отпор на агресията” към медиците

ЗК “Лев Инс ” АД и Български лекарски съюз и подписаха съглашение за партньорство, осигуряващо за първи път отбрана и правни съвещания при случаи на посягане над медици. От особено основаната застраховка „ Злополука на лекари и медицински личен състав при или във връзка осъществяване служебните им отговорности ” могат да се възползват всички лекари, членове на Български лекарски съюз, както и заетите в здравния бранш у нас.


„ По мотив 27 май - Денят на незабавната помощ, даряваме безвъзмездни медицински застраховки за всички чиновници на Спешната здравна помощ за София и региона ”, разгласи изпълнителният шеф на ЗК „ Лев Инс ” АД Павел Димитров. „ Като обществено виновна компания, ние заставаме на страната на медиците в тази неравна битка и се разгласяваме срещу издевателството към хората, които избавят живота ни. С тази застраховка „ Лев Инс “ ще подсигурява освен обезщетение при претърпени неимуществени вреди по отношение на експанзия от пациенти, само че и правни съвещания, и правна помощ, с цел да могат медиците да си потърсят правата. Трябва да стане ясно, че в България би трябвало да има ред и този извънредно значим труд за всеки от нас би трябвало да бъде почитан и оценен “, разяснява той.

„ Съвсем ясно заявяваме, че ще търсим отговорност от всяко едно лице, разрешило си да агресира против медицинския личен състав в България! Надяваме се полиците да респектират причинителите на сходни нарушавания и да допринесат за намаляването им в народен мащаб “, съобщи господин Димитров. В допълнение към груповите полици на здравните заведения, компанията поема уговорката да направи инспекция на осведомителната им сигурност, с цел да бъдат предпазени и сензитивните данни. Застраховките за незабавните медици от София-град и София-област влизат в действие незабавно и ще важат до края на годината.

„ Над 55% от медиците са подложени на експанзия. Ако някой агресира против тях, ще бъде преследван от закона ”, съобщи ръководителят на БЛС доктор Иван Маджаров. Той беше безапелационен, че задачата на Съсловната организация е да подсигури положителни условия на обезпечаване, които с изключение на компенсации ще обезпечат и правна отбрана. „ Всичко това има и своята превантивна роля ”, приключи доктор Маджаров, Председател на УС на Български лекарски съюз.

„ Служителите, които от през днешния ден са предпазени са 666 ”, уточни доктор Георги Гелев, шеф на ЦСМП. По думите му пет са случаите на физическа експанзия от началото на година, най-вече в Самоков, а след тях четирима чиновници са напуснали системата.

Застраховката „ Злополука на лекари и медицински личен състав при или във връзка осъществяване служебните им отговорности ” може да бъде подписана самостоятелно от всеки доктор и чиновник на системата или за цялото лечебно заведение във всеки от 120-те офиса на ЗК „ Лев Инс “ в цялата страна. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР