ЗК Лев Инс“ АД е абсолютен пазарен лидер с брутни

...
ЗК Лев Инс“ АД е абсолютен пазарен лидер с брутни
Коментари Харесай

ЗК “Лев Инс” АД отново е абсолютен лидер в общото застраховане

ЗК „ Лев Инс “ АД е безспорен пазарен водач с брутни награди за 250,9 млн. лв. и 13,24% пазарен дял към 30 юни 2023 година по данни на Комисията за финансов контрол. Дружеството демонстрира растеж от близо 25% на брутните награди по отношение на същия интервал на предходната година, който е доста по-висок от междинния за пазара.

Брутният премиен доход, осъществен от фирмите в бранша на общото обезпечаване към края на второто тримесечие доближава 1,895 милиарда лева, което е с над 26% повече по отношение на същия интервал на предходната година.
Изплатените компенсации от застрахователите за интервала доближават 932,3 млн. лева, а ЗК „ Лев Инс ” АД е на трето място със 110,4 млн. лв. (11,8% пазарен дял) при 85 млн. лв. (15,03% пазарен дял) за същия интервал през 2022 година, което съставлява растеж от близо 30 %.
Дружеството утвърждава позициите си на водач в бранша на автомобилното обезпечаване и по-конкретно по наложителната " Гражданска отговорност " с доход от 151 241 637 лева и изплатени вреди за над 91 642 861 лева
През юли на интернационална среща на сътрудниците си от цяла Европа ЗК „ Лев Инс ” АД си сложи амбициозната цел до края на годината да доближи и премине границата от половин милиард лв. брутен премиен доход. Нещо, което не е правено досега от никоя застрахователна компания на нашия пазар.
Застрахователна компания „ Лев Инс “ АД се отличава с добър финансов портфейл в още няколко посоки в бранша, като данните удостоверяват, че компанията е измежду най-предпочитаните от клиентите и в региона на доброволните застраховки.
Едно от главните посоки, в които ЗК „ Лев Инс ” АД се концентрира, е киберсигурността. Компанията създава разнообразни услуги, както за бизнес клиенти, по този начин и за физически лица. Част от тях са и новаторските за българския пазар 360-градусови кибер решения, които оферират на клиентите на компанията, както предварителна защита и отбрана от кибер офанзиви, по този начин и обезщетяване със застраховка при положение на пробив. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР