Зинедин Зидан е странна личност. Както може да напусне един

...
Зинедин Зидан е странна личност. Както може да напусне един
Коментари Харесай

Зинедин Зидан - властелинът на финалите

Зинедин Зидан е странна персона. Както може да напусне един от най-силните тимове в света " Реал " Мадрид, след следващия успех в Шампионската лига, по този начин и може да се завърне отпред на " Камп Ноу " след единствено 284 дни, прекарани във почивка. Но едно е ясно - той е владетел на финалите!

В 9 решителни мача френският експерт има 9 победи. Последната е от преди няколко часа в странния шампионат за Суперкупата на Испания, който се игра в Саудитска Арабия. В решителния мач " Реал " Мадрид победи градския противник " Атлетико " след дузпи. И Зидан прегърна десетия си трофей с " кралския клуб ".
След над 120 минути борба и дузпи: " Реал " Мадрид победи с 11-ата си Суперкупа Тимът на Зинедин Зидан победи градския противник "Атлетико "
Така французинът си остава непогрешим, а неговите заслуги за блясъка на " белите " към този момент са 10 - трите рекордни следващи трофея от Шампионската лига, двете Суперкупи на УЕФА, двете Суперкупи на Испания, двата трофея от международното клубно състезание и купата на Испания от сезон 2016/2017.

Зидан към този момент е вторият най-успешен треньор в историята на " Реал ". Изпреварва го единствено Мигел Муньос, който съумява да изведе тима до 14 трофея през 60-те и 70-те години на ХХ век.

Снимка: Reuters

Приказката на французина стартира през 2016 година, когато " Реал " победи в Шампионската лига още веднъж против " Атлетико " и още веднъж след дузпи. В мача за Суперкупата на УЕФА месеци по-късно отборът печели против " Севиля ", а на международното клубно състезание - против японския " Кашима Антлърс ".

В последващия сезон " Реал " побеждава " Ювентус " на финала на Шампионската лига в Кардиф, " Манчестър Юнатейд " в мача за Суперкупата на УЕФА и " Гремио " на последния мач от международното клубно състезание. Добавя и една Суперкупа на Испания с триумф над " безконечния зложелател " " Барселона ".

Следва и трети следващ успех в Шампионската лига - през 2018 година против " Ливърпул ".

И по-късно отричане!

Снимка: Getty Images

Мачът в Саудитска Арабия против " Атлетико " беше първият край за Зидан след завръщането му на поста. И той още веднъж съумя да завоюва трофей.

" Девет победи в девет финала... Не знам по какъв начин го вършим. Все отново това е " Реал " и ние сме длъжни да се борим за всеки трофей. В ДНК-то на този клуб е закодиран точно триумфът и стремежът към победи. Да спечелиш купа в никакъв случай не е елементарно, изключително когато играеш против " Атлетико ". И двата отбора имахме своите шансове, само че не успяхме да вкараме. Все още имаме късмет да се борим и за други титли, тъй че няма да се откажем до края на сезона ", съобщи треньорът на " Реал " след следващия си триумф.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР