Зимното лято побърка птиците. Щъркели и лястовици дойдоха, измръзнаха и

...
Зимното лято побърка птиците. Щъркели и лястовици дойдоха, измръзнаха и
Коментари Харесай

Зимното лято побърка птиците


Зимното лято побърка птиците. Щъркели и лястовици пристигнаха, измръзнаха и си потеглиха. Високите температури през януари объркаха щъркелите и те пристигнаха доста по-рано от естественото. Това сподели за „ Телеграф “ Димитър Попов от Българското сдружение за отбрана на птиците.
„ Най-вероятно топлото време ги е предиздвикало да се върнат. Но през нощта застудява. Те устоят на студа, само че няма задоволително храна, откакто всичко замръзне, по тази причина отлитат на Юг, където има с какво да се хранят “, изясни той.

Попов осведоми, че преди няколко дни щъркел е бил видян и в Гоце Делчев. Останал една вечер и от идващия ден следите му се губят. Орнитологът допусна, че грациозната птица е отлетяла към Гърция. Има информация, че на Ивановден в разложкото село Баня са видяни и лястовици.

В началото на месеца в чернооченското село Петелово се появи първият щъркел. Местните се радват на щъркела и се надяват това да е добра прокоба. Споделят, че никой не помни различен път дългокрака птица да е долитала от Юг измежду зима.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР