Зимният сезон в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша

...
Зимният сезон в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша
Коментари Харесай

В Банско отбелязват ръст на туристите, малкият бизнес обаче замира

Зимният сезон в ски курортите Банско, Боровец, Пампорово и Витоша е бил добър. Това оповестиха от Института за разбори и оценки в туризма. Заради топлото време доникъде на месец февруари и неналичието на сняг, доста от декларираните почивки от чужденци са били анулирани, а това е спад с близо 30%.

200 хиляди души са избрали тази зима да карат ски и сноуборд в зимните български курорти, а общият брой туристи посетили страната ни от декември до март е 1 милион и 200 хиляди души.

По ски пистите на Банско тази година са карали половината от тези общо 200 хиляди туристи, избрали България за зимен туризъм, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Слави Илиев. От кметството в Банско означават 15% растеж на гостите.

Много от хората тук са пристигнали освен за ски туризъм, само че и за отмора и да прекарат зимните празници. Ученици и родители също са били тук по време на ваканциите.

Големите хотели са били цялостни с хора, само че представители на дребния и междинен бизнес споделят, че всяка година работата понижава.Собственици на хотели в Банско регистрират сполучлив зимен сезон. Легловата база е била цялостна на 85%, а туристите, които са избрали курорта, са били българи, руснаци, молдовци, гърци и турци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР