Зимният сезон официално беше закрит преди месец и съоръженията в

...
Зимният сезон официално беше закрит преди месец и съоръженията в
Коментари Харесай

Зимният сезон е закрит, скиори и сноубордисти са извън пистите

Зимният сезон публично беше закрит преди месец и оборудванията в ски зоните не работят, само че в планината към момента има доста сняг и хората не престават да карат в извънпистовите зони. Това покачва доста риска от произшествия, предава БНР.
Втори месец спасители не съумяват да открият тялото на изчезналия сноубордист в региона над над Благоевград, а преди два дни в Пирин стана тежък случай с икономиста и разпален алпинист. Това още веднъж сложи на дневен ред нерешените въпроси със здравната инфраструктура в планините, въздушната незабавна помощ и недостига на мобилни връзки в алпийските зони.
 Тежко остава положението на Владимир Каролев Тежко остава положението на Владимир Каролев
Тежко остава положението на Владимир Каролев. Вчера малко след 13:30 той беше превозен в “Пирогов ” с тежка, съчетана...
, някогашен кмет на Банско и другар на Владимир Каролев, с който са правили доста преходи и спускания, разяснява пред БНР, че не позволява да е имало подценяване на заплахата от Каролев, тъй като той е бил доста умел сноубордист и алпинист.
" Този спорт, който ние назоваваме пантене, е доста трудоемък. Трябва да вървиш 3 или 4 часа и да изкачваш съществени денивелации, да се спускаш и отново да катериш. Колкото е прелестно, толкоз е и натоварващо. Не постоянно можеш да намериш компания за това.... Тук седи въпросът по какъв начин да се обезопаси зоната за пантенето, тъй като хората от ден на ден ще излизат отвън пистите, търсейки нови прекарвания ", изясни той.
По думите на Икономов би трябвало да се намерения за покритие на мобилните оператори в зоните, където в този момент то липсва.
Той акцентира, че страната и БЧК би трябвало да се заемат съществено с това, тъй като наклонността е планината да притегля повече хора и да стават повече произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР