Зимният сезон настъпи, а с това все повече домакинства търсят

...
Зимният сезон настъпи, а с това все повече домакинства търсят
Коментари Харесай

Пловдивчани за инфлацията: Тук е по-скъпо отколкото в Германия! АНКЕТА

Зимният сезон настъпи, а с това от ден на ден семейства търсят други възможности за отопление и се чудят кое ще им излезе най-евтино. Цените на електрическата енергия, парното и дървата за огрев са съществено нараснали спрямо предходната година. В анкета на  TrafficNews , попитахме пловдивчани по какъв начин се оправят с инфлацията, като мненията на интервюираните са разнородни.
Прочетете още
Някои пловдивчани декларират, че не изпитват съществени усложнения към този миг, а други са на мнение, че всеобщото покачване на цените на стоките и услугите затруднява доста семействата им.

Според някои от жителите главният проблем е, че инфлацията понижава цената на парите, а заплатите си остават същите. Попитахме още какъв най-малък приход би трябвало да получава един български жител на месец, с цел да живее добре.

Някои от интервюираните считат, че 1000 лв. на човек са задоволително за цялостен месец, до момента в който други са на мнение, че най-малко 5000 лв. би трябвало да влизат в едно четиричленно домакинство за този интервал. 

На въпроса дали се тормози от сметките за отопление през тази година, пловдивчанин шеговито съобщи, че не се тормози, тъй като „ кара единствено на студено ”.

„ Много е мъчно. В реалност цените са доста високи. По-скъпо е и от Германия, преди 2 месеца си пристигнах от там, само че за разлика там приходите са доста по-добре. Всичко е уредено, има правила и народът ги съблюдава ”, съобщи пловдивчанка.

Чуйте какво още споделиха интервюираните пред TrafficNews:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР