Зимният сезон като цяло не може да бъде само Нова

...
Зимният сезон като цяло не може да бъде само Нова
Коментари Харесай

Българите стягат куфарите, здраво резервират места за Нова година и броят минимум 1000 лв. за удоволствието

Зимният сезон като цяло не може да бъде единствено Нова година, Коледа и 8 декември, тъй че по време на празниците сигурно ще има едно засилено търсене, каквото се вижда и занапред. Това сподели пред   " Фокус " туроператорът Светла Тагарева. В момента се виждат доста спомагателни фактори, които въздействат отрицателно върху търсенето на дълги зимни почивки, сподели тя.

" И като такива можем самоуверено да кажем, че това са инфлацията, терзанията на всички за идната зима като цяло. Ние безпределно доста си приказваме с нашите клиенти и тази година откривам, че доста малко от тях биха подхванали някакво ски пътешестване или планувана ски почивка, като изключим някакъв уикенд вероятно, и то който ще се направи в последния миг, само че по този начин планувано нещо да се измисли занапред примерно за декември или за януари – изключвам празниците, все още такива резервации нямаме, а пък запитванията са по-скоро ориентировъчни за цени и какво могат да чакат клиентите, в случай че решат да подхващат такава отмора ".

" От позиция на целия сезон, аз персонално не преставам да бъда много скептична, тъй като цените, които сега имаме на пазара, в огромната си част се костват много високи на нашите консуматори ", посочи Тагарева.

Забелязва се мощно търсене за Новогодишните празници, означи туроператорът.

" Ако можем да ги разпределим като предстоящи празнични интервали 8 декември, Коледа и Нова година, все още Нова година и пакетите за Нова година са извънредно търсени и провокират много сериозен интерес поради обстоятелството, че все още те се оферират с отстъпки до края на септември и по-късно доникъде или до края на октомври, зависи, като тези отстъпки доближават до 20% от пакетните цени, което ги прави привлекателни. Като ценови клас можем да кажем, че за едно двучленно семейство, което е решило, че може да изкара Нова година в България, цените стартират най-малко от 600 на човек, като в тези цени в доста редки случаи е включена новогодишната вечеря ", сподели Светла Тагарева.

Това се води невисок ценови клас, тъй като общоприетоо това, което се предлага сега на пазара с включена новогодишна вечеря, доближава до към 1000 лв. на човек, посочи туроператорът.

" Едно домакинство от двама за Нова година в България би трябвало да отдели приблизително сред 1200 и 2000 лв., надлежно новогодишните вечери, които се оферират, са сред 120 и 300 лв. на човек ".

Светла Тагарева сподели, че българите доста съпоставят цените. 

" И стигаме досега, в който сравнявайки цените в България и сравнявайки цените в чужбина, с чартъри или със личен превоз, като цяло цените в Турция и в Сърбия са по-ниски и това до някаква степен накланя везните към клиентите, които са решили, че могат да си разрешат бюджет от 2000 лв., те да не изберат дестинация България изобщо за Новогодишните празници, а да се насочат към някой от прилежащите курорти ".

Според туроператора цената е главен фактор и даже 100 лв. разлика се оказват основни за решение на покупка.

" Преди години 100 лв. не бяха чак толкоз значими и хората бяха решавали, че – да, Нова година е, можем да отделим малко повече пари, несъмнено, празници са, друго е, до момента в който тази година се вижда, че 100 или 150 лв. разлика в цената автоматизирано накланят везните към избора на по-икономична отмора, без значение къде е тя ".

Светла Тагарева изясни, че в България хората се ориентират към по-близките и общоприети курорти. Не се регистрира смяна в търсенето на Сандански и Велинград, а Банско и Боровец още веднъж се подреждат преди всичко измежду тези, които желаят Новогодишните им празници да минат в ски отмора. След това се подрежда Пампорово. 

Записванията за чартърни полети до Анталия вървят с цялостна мощ, посочи Тагарева.

" И като цяло мога да кажа, че все още най-вече записани ние сме осъществили точно за Анталия за Новогодишните празници. Като на второ място, незабавно след нея се подрежда Сърбия. Като изключим известните Анталия и Сърбия – и единствено да вметна, че Анталия се търси освен тъй като е позната на българския пазар, а тъй като цените, които оферират, извънредно първокласни петзвездни хотели с чартърна стратегия, с четири нощувки излизат от време на време на по-ниски цени от четири нощувки в нашите курорти със личен превоз. И имайки поради ол инклузива, стратегиите, заниманията и като цяло стандарта, който се предлага, това неизбежно води до това по-засилено търсене ", сподели тя.

Светла Тагарева посочи, че за Нова година в 5-звезден хотел у нас за двама, с включени празнични вечери, 3 нощувки и закуски - цената излиза към 2000 лева

В 5-звезден хотел в Сърбия за двама за 3 нощувки, закуски и вечери - цената е 1500 лева, като в България и Сърбия превозът е личен.

От друга страна, в случай че прекараме Нова година в 5-звезден хотел в Анталия, на " ол инклузив " с 4 нощувки плюс празнична вечеря, аероплан и прехвърляния - цените стартират от 1800 лева за двама и не престават нагоре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР