Зимният курорт Банско е поставен под карантина. Това се разбра

...
Зимният курорт Банско е поставен под карантина. Това се разбра
Коментари Харесай

Банско е поставен под карантина

Зимният курорт Банско е подложен под карантина. Това се разбра на изключителна конференция на Националния щаб за битка с ковид. На нея участваха още вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на вътрешните и външните работи Младен Маринов и Екатерина Захариева.

Мутафчийски посочи, че щабът към този момент е пратил предлагането си за слагане под карантина на града до здравния министър Кирил Ананиев. В момента той приготвя своята заповед и се чака до часове крайната мярка да бъде оповестена.

До нея се е стигнало поради повишаването на заболелите от ковид на територията на Банско. Мутафчийски посочи, че в града има три доказани случая, като упованията са те да не са единствени. По думите му зимните курорти са места, където доста елементарно може да бъде предаден вируса и точно поради това се е наложило затварянето им, което стана през вчерашния ден.

От 19 ч. през днешния ден се не разрешава влизането и излизането от града. Хората с непрекъснат и сегашен адрес в Банско могат да се приберат до 20 ч. на 18 март по домовете си. Забранява се излизането на хората по улиците без основателна причина, а такава, по думите на Мутафчийски, е отиването до хранителни магазини, аптеки, здравни пунктове, банки, застрахователни институции и бензиностанции.

Само коли, които доставят артикули от първа нужда, медикаменти и храни ще бъдат пускани в града. Превозните средства на компаниите, извършващи комунални услуги, също ще бъдат допускани.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (627)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР