Зимните курорти затварят заради въведени мерки срещу разпространение на коронавируса,

...
Зимните курорти затварят заради въведени мерки срещу разпространение на коронавируса,
Коментари Харесай

Ски курортите затварят заради отказ на туристи и здравни мерки

Зимните курорти затварят поради въведени ограничения против разпространяване на ковид, довели до отказани резервации от туристи въпреки да има сняг и времето е уместно за ски. Изпращат се последните посетители и хотелите стопират работа, съобщи БНР във вторник.

Ски зоните в Банско, Боровец и Пампорово, както и на Витоша не работят, както и заведенията в зимните курорти. Хотерите се готвят да освобождават личен състав.

От вторник се стопира и самостоятелното ски образование на Витоша. Затварят се всички уреди, ски дрешникът и ски учебното заведение.

Изпълнителният шеф на " Витоша ски " Костадин Костадинов изясни, че кабините са били дезинфекцирани по предписанията на здравните управляващи, а личният състав е разполагал с дезинфектанти. Качвани са били по един или двама души в кабина на лифта, само че така и така искащите да се качат в планината са намалели.

В последните 10 дни туристи всеобщо са отказвали резервациите си за курорта Банско, споделя Малин Бистрин от съюза на туристическия бизнес в курорта. След записания случай на ковид в курорта, по предписание на прокуратурата и с решение на спешния щаб в Банско, ски зоната на града бе затворена през вчерашния ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР