Зимната приказка се превърна в кошмар за някои от пътуващите

...
Зимната приказка се превърна в кошмар за някои от пътуващите
Коментари Харесай

Зимен кошмар за пътуващите през „Петрохан“

Зимната приказка се трансформира в призрачен сън за някои от пътуващите през „ Петрохан “. В региона още в ранните часове стартира да натрупа снежна завивка. Пътят е влажен и хлъзгав, има и мъгла тук-там, което в допълнение усложнява пътната конюнктура.

Това стана причина много коли, които са с летни гуми и са неподготвени, да закъсат. Има тежка техника, която оказва помощ на закъсалите и обхожда и почиства региона, също по този начин се и опесачава.

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ предизвестиха, че сходна е ситуацията и към пункта Гюешево. Пътят Батак – Доспат е заснежен. Сняг има и на Троянския проход, където е лимитирано придвижването на камиони, които са над 12 тона.

Национален институт по метеорология и хидрология издаде за през днешния ден предизвестие от втора степен - оранжев код, за 11 области от Западна България. С понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг, а за областите София-град, София-област, Перник и Кюстендил е в действие предизвестие и за снеговалеж.

Предупреждение от първа степен - жълт код, за обилни превалявания от дъжд, е в действие за през днешния ден в 13 области на страната, които главно са в Северна и в Централна България.

Без предупредителни кодове за дъжд и сняг са единствено четири области в страната - Видин, Добрич, Варна и Бургас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР