Зимбабвийски военни потвърдиха, че са завзели властта, но отрекоха да

...
Зимбабвийски военни потвърдиха, че са завзели властта, но отрекоха да
Коментари Харесай

Военните в Зимбабве обявиха, че са завзели властта

Зимбабвийски военни потвърдиха, че са завзели властта, само че отхвърлиха да става въпрос за прелом в послание към нацията по националната телевизия. Те подчертаха, че тяхна цел са „ престъпниците” към президента Робърт Мугабе, а 93-годишният държавен глава е незасегнат, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Военните задържаха финансовия министър на страната Игнасиус Чомбо.

Мугабе и фамилията му са добре и сигурността им е обезпечена, сподели представител, който посочи, че армията е взела на прицел само нарушителите към президента, „ причиняващи обществено и икономическо страдание”.

Очакваме обстановката да се възстановява незабавно щом приключим задачата си, добави той, представен от ДПА.

Към 02:00 ч. локално време се е чула продължителна пукотевица покрай частната резиденция на президента Мугабе в столицата. Малко по-рано бе обявено, че бойци са завзели централата на зимбабвийската държавна телевизия Зед Би Си, а след това организациите оповестиха за няколко мощни детонации в центъра на столицата Хараре.

Американското посолство разгласи на уеб страницата си, че през днешния ден ще остане затворено и прикани сънародниците си в Хараре да останат вкъщи поради несигурната политическа конюнктура.

Англия посъветва своите жители в Зимбабве да създадат същото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР