Зимбабвийската полиция заяви, че най-малко трима души са загинали след

...
Зимбабвийската полиция заяви, че най-малко трима души са загинали след
Коментари Харесай

Безредици в Зимбабве след изборите, трима души са загинали

Зимбабвийската полиция съобщи, че минимум трима души са починали след конфликти сред силите на реда и последователи на опозицията в столицата Хараре  заради тазседмичните президентски избори, съобщи Ройтерс, като се базира на зимбабвийската телевизия.

Телевизията цитира говорителка на полицията, която добави, че към момента не е открита самоличността на тримата починали.

Президентът на Зимбабве Емерсън Мнангагва съобщи, че насилието през днешния ден в Хараре е имало за цел да наруши изборния развой. Той добави, че за него отговорно за случаите с убити и ранени е управлението на опозиционната политическа мощ " Движение за демократични промени ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Държим опозиционната коалиция ДДП и цялото й управление отговорно за това тъпчене на националния мир, имащо за цел да бъде нарушен изборният развой ", сподели Мнангагва.

По думите му ДДП би трябвало да в профил последователите си от улиците.

Говорител на водача на опозицията в Зимбабве съобщи, че реакцията на армията при потушаването на безредиците в столицата е била несъразмерна и неоправдана.

Според очевидци, представени от Ройтерс, бойци са разкрили огън, с цел да разпилян последователите на опозицията, които хвърляли камъни и упрекват ръководещата партия в опит да манипулира създадените в понеделник президентски избори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР