Зимата във Варна ще бъде топла и суха, сочи прогнозата

...
Зимата във Варна ще бъде топла и суха, сочи прогнозата
Коментари Харесай

Топла и без сняг ще е зимата във Варна

Зимата във Варна ще бъде топла и суха, сочи прогнозата на синоптиците.

„ До към 25 ноември чакаме превалявания от дъжд. След това изгледите за превалявания са оскъдни. Очаква ни топла и суха зима. Няма да липсват дни с ниски температури, само че преваляванията ще са нищожни и най-вече от дъжд ”, съобщи Венета Тодорова от Национален институт по метеорология и хидрология по време на работна среща за инспекция на готовността за зимния сезон в Община Варна.



Около 1,6 млн. лв. са планувани за снегопочистване и обработка на улиците в морския град. Четири компании са ангажирани с поддръжката при зимни условия. „ Инфраексперт ” ЕООД дава отговор за регион „ Одесос “, „ Хидрострой " АД - за „ Приморски “, „ Инжстройинженеринг ” ЕООД - за регионите „ Владислав Варненчик “ и „ ”Младост ”, селата Казашко, Тополи и Каменар, а „ ЗМБГ “ АД - за „ Аспарухово “, за селата Звездица и Константиново, както и за Аспарухов мост. Предстои инспекция на компаниите на място за готовността на техниката и наличността на инертни материали, изясни шефът на дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ Петър Гърбузов.

Всички детския ясли и лечебни заведения са в подготвеност за работа при зимни условия, сподели Анастасия Георгиева, шеф на дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна.

Общинските детски градини разполагат с различни източници на отопление, общинските учебни заведения имат подписани контракти до края на календарната година за отопление, а две трети от тях и до края на образователната година, обясниха от отрасловата дирекция „ Образование и юношески действия “.

 Домашният обществен патронаж, Обществената столова, центровете за настаняване от фамилен вид за деца и младежи, домовете за остарели хора са готови с хранителни артикули, обезпечено е и отопление, обясниха от дирекция „ Социални действия “.

Готовност за работа при зимни условия заявиха представители на ВиК – Варна, „ Градски превоз “, Енерго-про ".

Военноморски сили и Пожарна сигурност и отбрана на популацията заявиха, че техниката им е в редовност за осъществяване на избавителни дейности при зимни условия. От Военноморските сили подчертаха, че може да се разчита на вертолет, който е с положение да изтегля бедстващи жители, а при усложнена усложнете конюнктура на спомагателна техника - верижни машини и верижен булдозер.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР