Зимата тази година за Европа ще е по-топла, като средните

...
Зимата тази година за Европа ще е по-топла, като средните
Коментари Харесай

Топла зима, с по-малко сняг от миналата, очакват метеоролозите

Зимата тази година за Европа ще е по-топла, като междинните температури ще са с градуса-два над междинните за сезона, а преваляванията от сняг ще са по-малко от предходната година. Това сочат прогнозите все още, заяви през днешния ден по Българска национална телевизия климатологът доцент Георги Ранчев.

Той добави, че времето тази седмица ще се дефинира от Средиземноморски циклон, който ще се настани трайно над Балканите. " Днес, на следващия ден и в сряда ще има намаляване на температурите и значителни превалявания, изключително в Западна България ", сподели още климатологът.

На Изток, остава изсъхнало и топло, като оптималните температури ще стигнат 20 градуса. Утре се чака оптимални температури в Западната част на страната ще са до 10 градуса, като в източната половина на България те се се движат межди 13 и 15 градуса.

Очакванията за четвъртък и петък са за бързо стопляне до 17-20 градуса, с цел да последва ново захлаждане през уикенда. Максималните температури в множеството места ще са до 15 градуса, като единствено по морето те ще скочат до 20.

Какво ще е времето през ноември

" Октомври ще го изпратим с дъжд, като оптималните температури ще са до 15 градуса, а минималните ще са към 5-6 градуса ", сподели доцент Рачев. Около 3 ноември температурите ще са по-ниски, като даже на височина към 1200 м ще се образува трайна снежна завивка.

От 3 до 7 октомври времето ще е динамично, като ще се редуват слънце и дъжд, а температурите ще са близки до естествените. Очакванията са от до 10-20 ноември да се прояви типичното циганско лято, като денем е топло и няма превалявания. Третата десетдневка на ноември ще е по-хладно и ще се появят първите снежинки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР