Зимата така и не дойде, а слънцето навън предразполага да

...
Зимата така и не дойде, а слънцето навън предразполага да
Коментари Харесай

Бирата е полезна за сърцето… и други интересни факти за пенливата течност

Зимата по този начин и не пристигна, а слънцето на открито подготвя да се сещаме по-често за идните летни дни. И какво е лято без бира?

Руски уеб сайтове описват най-интересните обстоятелства за бирата, които даже и върлите й фенове не знаят.
1. Бирата е една от най-старите приготвяни питиета в света. Тя евентуално датира от началото на неолита, т.е. към 9500 година прочие Хр.
2. Първите професионални пивовари са били дами, наречени brewsters. Преди близо 7000 години в Месопотамия техните умения били считани за толкоз значими, че били единствените, на които било разрешавано да създават напитката.
3. Древните египтяни построили пирамидите, до момента в който пиели бира. Според Патрик Макгаверн, археолог от университета в Пенсилвания, служащите в Гиза получавали към четири литра бира дневно. Не излиза наяве заради какви аргументи напитката е предлагана на служащите.
4. Бирата е потребна за сърцето. Е, би трябвало да е в умерени количества. Според италиански откриватели, хората, които пият бира, са с 42% по-нисък риск от сърдечни болести спрямо трезвениците. За оптимално добър резултат се предлага потреблението на една бира дневно с алкохолно наличие до 5%.

5. Бирата е естествена преграда против камъни в бъбреците. Проучване, оповестено в „ Американския вестник по епидемиология “, пресмята, че една бутилка бира, употребявана всеки ден, понижава риска за камъни в бъбреците с към 40%.
6. Бирата подтиква мисловния развой. Е, след 1-2 бири надали ще станете талант, само че напитката подтиква творчеството.
7. Пивото е потребно за зрението. Канадски учени разкрили, че една бира дневно е задоволителна да увеличи антиоксидантите в тялото ни и да предотврати катаракта на очите.
8. Бирата намалява кръвното налягане. Изследователи от Харвард откриват, че умерената консумация на бира води до по-малка възможност от високо кръвно налягане.
9. Напитката заздравява плътността на костите. Според изследване на американския университет “Туфтс ” хората, които пият по една-две бири дневно имат 4,5% по-висока компактност на костите, в сравнение с тези, които не пият бира въобще. Според проучването, обаче, тези, които пият повече от две бири дневно, имат 5,3% по-ниска костна компактност.

10. Бирата съдържа фибри, които оказват помощ на храносмилането. Те поддържат постоянната функционалност на стомаха, спомагат за храносмилането и понижават равнищата на холестерол.
11. Само бирата и млякото съдържат молекулата никотинамид рибозид. Тя усъвършенства метаболизма в клетките, защищава от затлъстяване, ускорява мускалите, оказва помощ против стареенето на клетките и удължава живота. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР