Зимата си тръгна сега, днес в 9 часа. Цяла България

...
Зимата си тръгна сега, днес в 9 часа. Цяла България
Коментари Харесай

Проф. Рачeв: Днес зимата си тръгна

 Зимата си потегли в този момент, през днешния ден в 9 часа. Цяла България бе с доста ниски температури. Вчера в Бургас беше по-студено, в сравнение с във Враца. Това демонстрира цялото допустимо климатично многообразие в страната ни. Това сподели в ефира на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

" Студено е, само че за последно. Не, че Баба Марта няма да покаже целия си манталитет и репертоар, но въпреки всичко ще е по-различно ", сподели той. 

" От през днешния ден стартира едно стопляне. Температурите може да доближат даже до 18-20 градуса. В София се чака живакът да се вдигне до 16 градуса, а тук градът има непоносим климат ", призна климатологът. 

" Краят на месеца ще е топъл. Отива си метеорологичната зима, а на 21-и март и астрономическата зима. Тази зима обаче желая да кажа, че не беше никаква ", безапелационен е той. 

Според климатолога тази зима се бори да стане най-топлата, откогато има метеорологични наблюдения в България. 

Най-топлата зима, по думите му, е била през 2005-2006 година. 

" Времето в планината ще бъде отлично през март. Април месец също ще има безусловно задоволително сняг за каране на ски ", даде обещание климатологът. 

" През март ще има и сняг, и поледица, и мраз, само че всичко ще е от през днешния ден до пладне ", безапелационен е Рачев. 

" През март месец се чака особеност на преваляванията. Цяла Западна Европа ще бъде с доста по-сухо време. В България въпреки всичко преваляванията ще бъдат относително естествени, само че има възможност за повече превалявания в Източна България и за наводнения ", изясни той. 

" Баба Марта няма да предложи кой знае какво, само че тя си има и женски манталитет, ще има и крайности. Очаква ни хубава, динамична и леко хладна пролет през първата си половина. Все отново мина доста хубава зима ", приключи специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР