Зимата ще се завърне през уикенда - на места с

...
Зимата ще се завърне през уикенда - на места с
Коментари Харесай

Температурите падат в събота и неделя

Зимата ще се завърне през уикенда - тук-там с цялостна мощ, сочи прогноза за времето в страната.

През нощта против събота от югозапад облачността бързо ще се усилва. В събота ще има забележителна облачност. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб до сдържан. Привечер от юг ще стартират превалявания, които през нощта против неделя ще обзет съвсем цялата страна. В Южна България те ще са най-вече от дъжд, в Северна и планинските региони - от сняг. Минималните температури ще бъдат сред минус 3 и плюс 2 градуса, а оптималните - сред 5 и 10 градуса, съобщи bTV. Средно за страната ще бъде сред 0 и 7 градуса. 

В неделя през по-голямата част от деня преваляванията ще продължат. В Дунавската низина и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна завивка. Температурите ще са съвсем без дневен ход - сред 0 и 5 градуса. В източните региони вятърът ще се усили. В Североизточна България, Централна и Източна Стара планина и Родопите, където преваляванията ще са по-интензивни, ще има условия за снежни виелици и навявания.

През първата половина от идната седмица вятърът ще отслабне. Облачността ще се задържи най-вече забележителна, ще има и валежи, само че слаби и единствено на обособени места в страната.

Най-силно се чака да се утежни времето в нощта на събота против неделя. Почти цялата страна ще бъде наранена от прекосяването на средиземноморски циклон, който ще се придвижи на североизток и ще мине югоизточно от България. Циклонът ще бъде относително дълбок и ще ни донесе в събота и неделя забележителните превалявания, утежняването на времето, североизточен вятър, облачност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР