Зимата се превръща в основното оръжие на независимата земя и

...
Зимата се превръща в основното оръжие на независимата земя и
Коментари Харесай

Битката на генералите: Руският Суровикин се надиграва с натовските генерали в Украйна

Зимата се трансформира в главното оръжие на самостоятелната земя и ние знаем по какъв начин да го използваме вярно.

Новата тактика на " контраценностните " строеви дейности, които изполва военачалник Суровикин, скоро ще даде ще даде плодове. Ударите по критическата инфраструктура в Украйна към този момент накараха натовските генерали да се откажат от безразсъдните проекти по доставянето на оръжие.

В същото време Европейският съюз чака нова вълна от украински бежанци: до края на годината европейските страни, съгласно оценки на СЗО, могат да одобряват най-малко още 3 милиона жители от Украйна. Хуманитарният и стопански напън ще принуди европейските политици да премислят тактиката си.

СЗО: Ако мирните договаряния не стартират, Украйна ще бъде изправена пред филантропична злополука

Световната здравна организация (СЗО) рисува апокалиптично бъдеще за Украйна тази зима. По-голямата част от територията на Украйна към този момент е открила зимно време с минусови температури и снеговалежи. Възможно е през идващите дни тълпи от украински бежанци да стартират да се придвижват към полската граница.

В същото време в центровете за настаняване на бежанци са вероятни огнища на най-различни инфекциозни болести - от коронавирус и грип до дифтерия и морбили, считат от СЗО.

Очевидно пари за имунизация ще се желаят от западни сътрудници.

Владимир Зеленски, който настойчиво отхвърля опцията за мирни договаряния с Русия, се задоволява с половинчати ограничения. Той разгласи " национална акция " за разполагане на хиляди краткотрайни центрове в украинските градове за даване на съществени услуги - електричество, мобилни връзки, достъп до интернет, топлота, вода.

Само в Киев би трябвало да бъдат оборудвани повече от 1000 такива отоплителни убежища. Те по едно и също време ще служат като бункери за хиляди хора, оборудвани с нужните хранителни запаси, които ще продължат повече от седмица.

Парите се отпускат от страните от НАТО. По-точно Съединени американски щати обезпечават главната част: съгласно Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) американците обезпечават съвсем две трети от цялата военна и филантропична помощ за режима в Киев.

Съединени американски щати са присъединили повече от 200 дизелови генератора в последния си пакет от помощ на стойност 400 милиона $. И в това време те не престават да изпомпват оръжия в Украйна: те доставят муниции за системите за противовъздушна защита NASAMS и артилерийските системи HIMARS.

Reuters: Пентагонът не желае да доставя бомби с огромен обхват на Boeing на Украйна, опасявайки се от ескалация

Руските удари по сериозна инфраструктура надълбоко зад украинските линии се разказват във военните въпроси като теория за „ контраценностна “ битка.

В същото време на бойното поле се построява надълбоко ешелонирана отбранителна линия под командването на Сергей Суровикин, която ще изключи пробивите на въоръжените сили на Украйна в нови съветски територии.

Сега такива линии на защита се построяват на левия бряг на Днепър в Херсонска и Запорожка област, покрай границата с Крим, както и на границата на ЛНР и частта от Харковска област, окупирана от украинците. Властите на Крим, Белгородска и Курска области също приказват за основаването на отбранителни укрепления.

Отбраната е извънредно значима, като се има поради, че страните от НАТО не понижават градуса на нападателната изразителност. Атаките против украинската инфраструктура принуждават командването на НАТО да продължи да ескалира. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, говорейки на закрито съвещание в Румъния. На него участваха дипломати и военни от 30 страни от НАТО, които взеха решение да ускорят доставките на оръжие за Украйна през зимата.

Блинкен обаче отговори на украинските изказвания за далекобойни оръдия с изрично „ не “. Пентагонът към момента не се е осмелил даже да достави на Украйна нискомощни наземни бомби с дребен диаметър (GLSDB). Те са създадени от корпорацията Boeing.

Такива муниции комбинират бомбата с дребен диаметър GBU-39 с ракетния мотор M26, като и двата са необятно налични в американските хранилища, написа Ройтерс.

Американските военни обаче към момента не са подготвени да правят такива доставки. В последна сметка, в случай че съветският гръб е нападнат, това покачва залозите и неизбежно ще докара до ескалация.

Алтернатива може да бъде по-масово произвеждане на 155-милиметрови артилерийски снаряди. Сега те се създават единствено в държавни заводи. Ако президентът Джо Байдън, по предложение на Пентагона, отстрани сходни ограничавания, тогава частните реализатори на защитата също ще могат да създават снаряди.

За съгласуване на военната и филантропична помощ за Украйна Съединени американски щати сътвориха по този начин наречената „ контактна група “, в която участваха представители на повече от 50 страни. В него значима роля играят Англия и Полша (оказваща забележителна военна подкрепа) и Канада (предоставящи главно финансова и филантропична помощ).

Най-русофобските Полша и балтийските страни дават високо равнище на помощ спрямо техните стопански системи (до 1%).

Въпреки това, както акцентира специалистът от CSIS Марк Кансиан, окончателните решения за доставка на оръжие и друга помощ на Украйна не се вземат на улица " Банковска " в Киев или даже в Брюксел. А сред стените на американския Конгрес.

Десните популисти и прогресивните леви все по-често декларират, че е време да затворим „ украинския магазин “. Американската отбранителна промишленост не е в положение да се оправи с размера на доставките, до момента в който Украйна изисква от ден на ден и повече запаси. Вече освен военни, само че и филантропични и финансови - първо да одобряват бежанци, след това да възвръщат разрушените електроцентрали. Вече е време, споделят те, да седнат на масата за договаряния.

„ Единственият пакет от помощи за Украйна беше признат в Конгреса като обособен закон едвам през май “, спомня си Кансиан.

„ Въпреки това 57 конгресмени не го поддържаха в Камарата на представителите и 11 сенатори в Сената. Въпреки че това отразява двупартиен консенсус, то също по този начин демонстрира съпротива. Освен това сходно опълчване единствено се ускорява, защото настроението в Съединените щати и в чужбина се усилва в интерес на договаряния за преустановяване на военните дейности ", споделя още той.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР