Зимата пак изненада Агенция Пътна инфрасктруктура и някои от снегопочистващите

...
Зимата пак изненада Агенция Пътна инфрасктруктура и някои от снегопочистващите
Коментари Харесай

Ад на Тракия и Хемус! Магистралите непочистени, десетки закъсали в снега, няма и снегорини - хаосът Комитова е пълен

Зимата отново изненада Агенция " Пътна инфрасктруктура " и някои от снегопочистващите компании, виновни за зимното поддържане на пътищата в страната. Хаосът по някои от най-важните пътни артерии е голям.

Хаосът на " Хемус " е голям и автомагистралата на процедура е затворена. Шофьори се оплакаха в ефира на Нова телевизия, че няма и диря от снегорини.

Снегът там е натрупал по пътното платно и коли и камиони безусловно са блокирани. В снежния капан са хванати и рейсове по постоянни линии от и към София.

Не е по-различна и обстановката на " Тракия ". Там водачи алармират, че в региона на 34-и км. снегът въобще не е измит. Така е и при тунела " Траянови врата ", където няма и диря от снегопочистваща активност.
свързани новини2724преди 1 часа
В региона на София поради мощния снеговалеж видимостта е мощно лимитирана.

Водачите се предизвестяват за тежката обстановка по пътища и автомагистрали в обществените мрежи.

Всичко това е в цялостен прорез с думите на служебната районна министърка Виолета Комитова, която директно дава отговор за организирането на снегопочистването и всички съпътстващи действия.

През есента от Браншовата камара " Пътища " няколко пъти алармираха, че с дейностите и бездействията си, Комитова слага на карта зимното поддържане на пътищата. Отговорът й беше, че това са внушения и всичко с почистването на пътищата в страната ще бъде наред.

Малко преди началото на зимния сезон пък гръмна скандал с договорите. Тогава Виолета Комитова предложи подписването на нови, по-скъпи контракти за разчистване на пътищата. Цените, както и в старите контракти, варират съгласно това дали шосето е автомагистрала, първи, втори или трети клас, дали трасето е равнинно или планинско, за какъв брой часа би трябвало да бъде изчистен пътят до равен асфалт. Всички те обаче са доста по-високи от предходните цени. Така да вземем за пример, в случай че един километър от първокачествен път - планинско шосе, е трябвало да бъде изчистен през тази зима против приблизително 2000 лева, при предлагането на Комитова, за същата активност страната ще заплаща над 3000 лева





автомагистрала " Хемус " тази заран наподобява по този начин



автомагистрала " Тракия " тази заран в региона на тунела " Траянови врата "
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР