Зимата наближава, а здравословното хранене е от изключителна важност за

...
Зимата наближава, а здравословното хранене е от изключителна важност за
Коментари Харесай

С какво трябва да се хранят децата през зимата?

Зимата наближава, а здравословното хранене е от изключителна значимост за здравето на децата.

По този повод Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България провежда полемика за здравословното хранене на подрастващите през идния зимен сезон. 

На полемиката участваха водещи експерти и диатолози в региона на детското хранене. Експертите подчертаха, че най-често в детския организъм през зимата липсват витамини и минерали , което понижава имунитета и го вършат предразположен на вируси и настинки.

Недостигът на някои хранителни субстанции в студените дни може да наруши цялостното развиване на подрастващите и да повлияе съществено както на растежа, по този начин и на нервно-психическото и половото им развиване.

Членове на съюза оферират  продукти, готови особено за подрастващи и основани за потребностите на организъм в напредък, който занапред укрепва и се развива.

 „ Организмите ни са приспособени най-много към храната, основана от плодове, зеленчуци и билки, които се отглеждат на нашите ширини и в нашите климатични условия . Консервираните, изсушени или замразени храни дават тези положителни благоприятни условия в зимните месеци, които да компенсират дефицита на значими витамини и минерали за здравето на подрастващите “, акцентира още Антоанета Божинова, изпълнителен шеф на съюза.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР